Kamaru Usman reserve voor titelgevecht Tyron Woodley vs. Darren Till op UFC 228

0
379
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Mochten Darren Till en Tyron Woodley niet in staat zijn de kooi in te stappen op UFC 228, dan heeft de UFC vast een alternatief achter de hand. Kamaru Usman is namelijk aangewezen als reserve voor het geval een van de twee vechters uitvalt, meldt Brett Okamoto van ESPN.

Usman won al zijn acht gevechten in de UFC, waaronder zijn laatste tegen Demian Maia op UFC Fight Night 129 in het Chileense Santiago. Ook heeft hij zeges op Leon Edwards en Warlley Alves op zijn naam staan.

Het is geen geheim dat Till moeite heeft om het limiet van 170 pond te halen en bij een titelgevecht geen extra pond speling krijgt. Twee keer eerder was de Liverpudlian niet op gewicht: voor zijn gevect met Jessin Ayari woog hij 176 pond en afgelopen mei voor het gevecht met Stephen Thompson op UFC Fight Night 130 was hij 3,5 pond te zwaar: 174,5 pond.

Woodley (36) was nog nooit te zwaar, maar kampt al een tijdje met een schouderkwetsuur. Tijdens zijn laatste optreden tegen Demian Maia op UFC 214 had hij daar last van en afgelopen december ging hij onder het mes.

Till vecht tegen Woodley omdat interim-kampioen Colby Covington niet in staat is om op 8 september te vechten wegens een recente neusoperatie. Hierdoor moet hij de gordel, die hij laatst nog mocht showen aan Amerikaanse president Donald Trump, inleveren als het gevecht tussen Woodley en Till doorgaat.