Julie Kedzie met pensioen na verliespartij tegen Bethe Correia

0
1889

Julie Kedzie

Julie Kedzie bergt haar MMA-handschoenen op. De vechtster verloor op UFC Fight Night 33 haar vierde gevecht op een rij en had vooraf al besloten dat haar gevecht tegen Bethe Correia, haar laatste zou zijn. Kedzie was een echte pionier op het gebied van MMA als een van de weinige vrouwelijke vechters met bekendheid.

“Fireball” vocht 29 keer in haar MMA-loopbaan die begon in maart 2004. Met een record van 16-13 en vier verliespartijen op een rij in haar laatste vier partijen, was ze nooit echt een hoogvlieger of stond ze ooit bovenaan een lijstje van beste vechters. Desondanks is haar lijst van oppositie indrukwekkend en zette ze klassieke partijen neer tegen Gina Carano, Miesha Tate en Alexis Davis. Deze partijen hielpen het vrouwen-MMA in eerdere fases aan meer populariteit. Ook vocht ze tegen Tara LaRosa, Tonya Evinger en Shayna Baszler. In de UFC kon ze echter nooit uit de verf komen en verloor ze twee saaie partijen via split decision tegen Germaine de Randamie en Bethe Correia.

http://www.youtube.com/watch?v=ia-IJmmqN6Q

Nu ze niet meer actief is als vechtster, zal Kedzie zich nu meer gaan richten op coachen bij Jackson’s MMA en haar werk bij Invicta FC.