UFC 151: Koscheck geblesseerd, Ellenberger vs. Jay Hieron

0
384

Net als je denkt dat de blessuregolf over is kan er een nieuwe naam aan de ziekenboeg worden toegevoegd. Josh Koscheck heeft zich namelijk afgemeld met een discusprotrusie in zijn rug. Hierbij is de kern van een tussenwervelschijf in zijn rug een klein beetje gaat uitpuilen. Jay Hieron keert hierdoor terug in de UFC om het tegen Ellenberger op te nemen.

Ellenberger en Hieron vochten al eens eerder in 2006 in de IFL. Hieron won toen van Ellenberger via decision, de eerste professionele verliespartij van “The Juggernaut”. De laatste keer dat Hieron op het grote podium van de UFC te bewonderen was verloor hij van Jonathan Goulet door een snee. Zijn eerste en enige andere gevecht in de UFC vocht hij tegen Georges St. Pierre, toen verloor hij via TKO in de eerste ronde.

De laatste keer dat de 36-jarige Hieron op een groot podium te zien was vocht hij tegen Ben Askren voor de Bellator welterweight titel. Dit verloor hij via split-decision en is tot nu toe het moeilijkste gevecht geweest voor de dominante kampioen van Bellator. Hieron won voorafgaande aan dat gevecht seizoen 4 van het Bellator welterweight tournament.