Josh Koscheck geblesseerd, gevecht met Demian Maia gecanceld

0
493

Josh Koscheck

2012, much?

Josh Koscheck heeft zich geblesseerd afgemeld voor UFC 163. Hierdoor zal ook Demian Maia niet op de card verschijnen waardoor het event door zal gaan met twaalf gevechten op de card, aldus UFC.com. Wat er precies aan de hand is met “Kos” is niet bekend gemaakt.

Koscheck verloor zijn laatste twee gevechten en lijkt tegen Maia voor behoud van zijn baan in de UFC te vechten. De TUF 1-veteraan verloor via split decision van Johny Hendricks op UFC on FOX 3, waarna hij van Robbie Lawler verloor op UFC 158 via TKO in de eerste ronde. Het gevecht tegen Maia zou zijn 23e gevecht in de organisatie worden.

Demian Maia lijkt hard op weg naar een titelgevecht. De Braziliaan leefde zijn loopbaan nieuw leven in door van middleweight een gewichtsklasse lichter te vechten. Als welterweight is Maia 3-0 met een dominante overwinning op Jon Fitch als grootste overwinning. Daarvoor versloeg hij Rick Story via submission en Dong Hyun Kim via TKO door een vroege blessure aan de Zuid-Koreaan. Aangezien er geen snelle vervangers aanwezig waren, is Maia van de card afgehaald.