Josh Barnett keert terug bij de UFC

0
528

Josh Barnett keert terug bij de UFC. De Amerikaan heeft een contract voor meerdere gevechten getekend bij de organisatie, meldt MMAjunkie.

Nadat hij in 1997 met zijn professionele MMA carrière begon, tekende Barnett in 2000 voor het eerst bij de UFC. Op UFC 36 won hij de zwaargewichttitel van Randy Couture, maar bij de dopingcontrole na het gevecht testte hij positief op drie verboden middelen. Barnett moest zijn titel inleveren en dat betekende tevens het einde van zijn carrière bij de UFC toentertijd.

Barnett vocht hierna o.a. bij Pride en Sengoku. In 2011 tekende hij bij Strikeforce, waar hij won van Brett Rogers, Sergei Kharitonov en Nandor Guelminoi. In de finale van het Strikeforce Heavyweight Grand Prix in mei 2012 verloor hij van Daniel Cormier na vijf ronden via jurybesluit.

Eerder dit jaar zou Barnett nog een contract bij de UFC hebben geweigerd omdat er iets in het contract stond waar hij niet mee akkoord kon gaan, meldt MMA Fighting. Wat het struikelblok was wilde zijn manager niet bekendmaken.

Wanneer en tegen wie Barnett zal terugkeren is nog niet bekend.