Josh Barnett vs. Frank Mir op UFC 164

0
597

Frank Mir

Twee voormalig UFC heavyweight champions zullen elkaar op UFC 164 ontmoeten in de octagon. Josh Barnett zal het in zijn comeback in de UFC opnemen tegen Frank Mir. Barnett vocht elf jaar geleden voor het laatst in de organisatie.

Ruim een week geleden werd bekend gemaakt dat Barnett terug in de UFC is gekeerd na een lange onderhandeling met de UFC. “The Warmaster” werd in 2002 UFC heavyweight champion door Randy Couture te verslaan op UFC 36. Dit was het laatste gevecht van Barnett in de organisatie nadat hij betrapt werd met drie verschillende vormen van doping. Hierdoor werd zijn titel afgepakt en vertrok hij uit de organisatie. Barnett tekende in 2010 een contract bij Strikforce om te vechten in de Strikeforce Heavyweight Grand Prix. Toen bereikte hij de finale waar hij verloor van Daniel Cormier.

Frank Mir won de UFC heavyweight titel in 2004 nadat hij de arm van Tim Sylvia brak op UFC 48. Zonder de titel te verdedigen raakte hij die kwijt na een motorongeluk die hem ruim anderhalf jaar aan de kant hield. In 2008 won hij interim versie van de titel door Antonio Rodrigo Nogueira te verslaan op UFC 92. Later verloor hij tegen Brock Lesnar het gevecht voor de Undisputed UFC heavyweight title. Mir verloor zijn laatste twee gevechten in de UFC. Op UFC 146 verloor hij van Junior dos Santos voor de UFC heavyweight title, waarna op UFC on FOX 7 Daniel Cormier hem versloeg.

UFC 164 vindt op 31 augustus plaats in Milwaukee. Andere gevechten die gepland staan zijn Chad Mendes versus Dustin Poirier, Clay Guida versus Chad Mendes en Ben Rothwell versus Brandon Vera.