José Aldo aast op rematch met Conor McGregor: “Je kunt nergens meer heen, het is tijd!”

0
5723
Foto: Andrius Petrucenia CC BY-SA 2.0

Voormalig UFC-kampioen José Aldo zinspeelt nog altijd op een rematch met rivaal Conor McGregor. Junior behoudt nog steeds een nare nasmaak aan zijn verloren titelgevecht met The Notorious op UFC 194 en laat nu weten dat het tijd is om alles recht te zetten.

Het is inmiddels drie jaar geleden dat McGregor de wereld choqueerde door de onbetwiste UFC-kampioen Aldo binnen 13 seconden knock-out te slaan op UFC 194. De twee carrières namen vervolgens een andere wending.

McGregor groeide uit tot globale wereldster en multimiljonair. Aldo legde nog beslag op de interim-titel door Frankie Edgar op UFC 200 te kloppen, die later nog omgezet werd in de onbetwiste titel nadat McGregor zijn gewonnen titel moest inleveren, maar zag daarna zijn status afbrokkelen door twee verliespartijen achter elkaar tegen huidig kampioen Max Holloway. De Braziliaan dacht zelfs aan het beëindigen van zijn MMA-carrière.

Aflopen juli won de Braziliaan van Jeremy Stephens met een leverstoot in de eerste ronde op UFC on FOX 30. Via Instagram laat Junior nu weten dat het tijd is voor zijn rematch met McGregor.

“Je kunt nergens meer heen rennen!”, aldus Aldo via Instagram. “Het is tijd!”

Het bericht komt drie dagen nadat McGregor terugkeerde in de kooi op UFC 229, waar hij een titelgevecht verloor van Khabib Nurmagomedov. Hierna brak een grote vechtpartij uit waar McGregor zich binnenkort voor moet verantwoorden.

Lichtgewicht debuut
Na zijn overwinning op Stephens liet de voormalig UFC-kampioen aan Dana White weten dat hij wil vechten op UFC 231 in Canada. Hier staat hij open om zijn lichtgewicht debuut te maken. Dit liet hij weten via een interview met MMA Fighting.

“Gelijk na mijn gevecht met Jeremy Stephens praatte Dana met mij over de mogelijkheden om te vechten op 8 december in Canada. Daar had ik al om gevraagd. Ik wil op dat evenement vechten. Ik geniet echt van vechten in Canada, daar heb ik mijn UFC-debuut gemaakt en daar wil ik weer vechten. Het is aan Dana en Sean (Shelby, red.) om een gevecht te regelen.”

“[…] Het gevecht met Holloway en Brian (Ortega, red.) staat vast en ik hoop dat het ook echt gaat gebeuren. Hopelijk gaat het goed met Max en kan hij een geweldige prestatie neerzetten zodat de divisie door kan gaan. Mij maakt het niet uit of ik op veder- of lichtgewicht vecht. Waar het om gaat is dat ik op die kaart (UFC 231, red.) vecht. Ongeacht het gewicht 145 of 155 pond is, ik wil daar vechten.”