Jones vs. Teixeira tijdens Super Bowl Weekend

0
511

Jon Jones 9

Jon Jones zal zijn aankomende gevecht vlakbij huis hebben. Tijdens het gebruikelijke UFC Super Bowl Weekend-event (1 februari 2014) neemt de huidige UFC Light Heavyweight Champion het op tegen Glover Teixeira in Newark, New Jersey, aldus Dana White via ESPN.com. Waarschijnlijk is dit een grote teleurstelling voor velen die graag een rematch willen zien met Alexander Gustafsson.

Jon Jones zelf is de aanstichter van deze match-up en sluit een gevecht met Gustafsson desondanks niet uit. De Super Bowl zal datzelfde weekend gehouden worden in de MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. “Bones” komt uit New York, maar aangezien MMA daar niet legaal is, is New Jersey de dichtstbijzijnde staat waar de huidige kampioen alsnog een gevecht voor ‘thuispubliek’ kan hebben.

“I’m going to fight Glover and I will answer all the critics about the Gustafsson fight. I will fight Gustafsson after I fight Glover. I won the fight but I look at it as a blemish on my record because some people think I didn’t. I promise you, he will be next.”

Jones vocht afgelopen zaterdag een klassiek gevecht tegen Alexander Gustafsson in de main event van UFC 165 in Toronto. Velen vonden dat de uitdager ronde 1,2 en 3 had gewonnen terwijl Jones ronde 4 en 5 won. De meningen lijken het meest te verschillen over ronde 2 die volgens de jury voor Jones was en dus genoeg voor een overwinning. Hierdoor was er al snel sprake van een rematch, mede doordat het een supergoed gevecht was, en leek Dana White hier zelfs ook wat voor te voelen. Jones brak met de overwinning het record van Tito Ortiz voor titelverdedigingen in de UFC light heavyweight geschiedenis met zes.

Even was het afwachten hoe lang “Bones” uit de roulatie zou zijn vanwege een mogelijke voetblessure, maar via Twitter maakte de kampioen bekend geen serieuze schade te hebben overgehouden.

Glover Teixeira won van een voormalige tegenstander van Jones om number 1 contender te worden in Ryan Bader. In de main event van UFC Fight Night 28 in Brazilië won Teixeira via TKO in de eerste ronde. Dit was de vijfde overwinning voor Teixeira in de UFC na eerdere overwinningen op Kyle Kingsbury, Fabio Maldonado, Quinton “Rampage” Jackson en James Te Huna. Hierdoor is de Braziliaan de huidige nummer 2 in de UFC Rankings, achter Gustafsson en kampioen Jones.

Alexander Gustafsson hoeft ondertussen niet stil te zitten. Ditzelfde nieuwsbericht meldt ook dat Dana White de lange Zweed in de main event zal zetten in een event in Zweden. Tegen wie of wanneer dit precies zal zijn is nog niet bekend.

“Around the same time of the Jones-Teixeira fight, Gustafsson will fight in Sweden. I don’t have an official date for that yet.”