‘Jon Jones mag kiezen voor titelgevecht op UFC 214’

0
741
Foto: Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images

Het is aan Jon Jones of hij tegen UFC-lichtzwaargewichtkampioen Daniel Cormier vecht op UFC 214 in Anaheim. Dit zegt Brett Okamoto van ESPN via UFC-president Dana White. Als Jones een zogenaamd ‘tune-up fight’ wil tegen een andere tegenstander, vecht DC op UFC 213 tegen Jimi Manuwa.

Jones’ dopingschorsing, die hij naar eigen zeggen kreeg door het gebruik van viagra, loopt op 7 juli af.

UFC 213 vindt de dag erna plaats als de afsluiter van International Fight Week in Las Vegas, maar dat Bones op die datum in actie komt heeft White, via ESPN.com, uitgesloten: “Cormier is beschikbaar om te vechten op 8 juli, maar die periode werkt niet voor Jones. Cormier heeft al tegen mij gezegd dat hij bereid is om te vechten tegen Jones of Manuwa.”

UFC 214 vindt plaats op 29 juli in Anaheim, drie weken nadat Jones’ schorsing afloopt.

Cormier heeft Twitterbeefs
Dat Cormier, die zijn titel op UFC 210 verdedigde tegen Anthony Johnson, bereid is om te vechten tegen Jones en Manuwa maakte hij direct na zijn winst op Rumble kenbaar in zijn interview in de kooi met Joe Rogan.

Dit is overgewaaid naar Twitter, waar DC fittie maakte met Jones én Manuwa. Op donderdag reageerde Cormier op een tweet waarin iemand wenste dat Jones hem knock-out zou slaan. Cormier reageerde door te zeggen dat Jones dat niet kan. Hierbij werden direct dopingaantijgingen gemaakt, wat tot een reactie leidde bij Jones.

Maandag was Manuwa aan de beurt, die Cormier uitdaagde om een gevecht met hem aan te nemen. Cormier reageerde door te zeggen dat de Engelsman het geen ronde met hem zou uithouden.