Jon Jones keert op UFC 232 terug in titelgevecht met Alexander Gustafsson

0
11429
Foto: Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images

De terugkeer van Jon Jones heeft een plaats en datum. Op UFC 232 in Las Vegas vecht Bones voor de UFC-lichtzwaargewichttitel in een rematch tegen Alexander Gustafsson, aldus Ariel Helwani van ESPN.

Jones vecht zijn eerste partij sinds UFC 214, waarop hij huidig kampioen Daniel Cormier klopte voor dezelfde titel. De Amerikaan keerde toen terug van een eenjarige dopingschorsing.

Jones won toen via knock-out in de derde ronde om zich weer UFC-kampioen te kunnen noemen, maar de titel werd niet veel later weer ontnomen omdat hij voor de tweede keer iets in zijn systeem had wat niet mocht: Turinabol.

Hierdoor liep hij het risico om vier jaar geschorst te worden, maar dankzij een overeenkomst met USADA viel de straf minstens dertig maanden korter uit. Uiteindelijk werd Jones, met terugwerkende kracht, vijftien maanden geschorst, waardoor hij op 28 oktober weer mag vechten.

Hiermee komt de voorspelling van Cormier uit. DC, die over drie weken op UFC 230 zijn UFC-zwaargewichttitel verdedigt tegen Derrick Lewis, had een voorgevoel dat de UFC zijn titel op 205 pond wilde afnemen voor de terugkeer van Jones. Op het moment dat de bel van deze partij gaat, raakt Cormier zijn titel defintief kwijt.

Rematch
In Gustafsson treft Jones een oude bekende. De twee vochten op UFC 165 in Toronto tegen elkaar toen Jones voor het eerst kampioen was. Gustafsson was een grote underdog, maar gaf Jones stug tegenstand in wat later het UFC-gevecht van het jaar werd genoemd. Jones won via jurybesluit.

Sindsdien vocht Gustafsson vijf keer, waaronder in een verloren titelgevecht met Cormier op UFC 192. Dit gevecht verloor hij via verdeeld jurybesluit na vijf ronden. In zijn laatste twee gevechten klopte hij Jan Blachowicz en Glover Teixeira. Opvallend is dat Jones (juli 2017) recenter vocht dan Gustafsson (mei 2017).

UFC 232 bevat ook een titelgevecht tussen Cris Cyborg en Amanda Nunes. De twee kampioenen vechten op 29 december om de UFC-vedergewichttitel van Cyborg.