Jon Jones vs. Glover Teixeira main event op UFC 171

0
534

Jon Jones 10

Drie keer is scheepsrecht? Jon Jones en Glover Teixeira zullen het op 15 maart in Dallas opnemen. Dit zullen zij doen in de main event van UFC 171, aldus Ariel Helwani tijdens UFC Tonight. Dit is de derde boeking van het gevecht na twee eerdere ‘foute aankondigingen’.

De eerste aankondiging kwam in oktober, toen UFC.com bekend maakte dat het gevecht tijdens het weekend van de Super Bowl zou gaan plaatsvinden. Dana White legde later uit waarom dit gevecht werd geboekt en niet de rematch tegen Alexander Gustafsson. White zei toen dat Jones er heilig van overtuigd was dat hij gewonnen had van de Zweed op UFC 165 en dat Jones graag voor zijn thuispubliek wilde vechten in Newark, New Jersey. Zelf vond hij het ook niet meer dan logisch om een grote naam op de card van het Super Bowl-weekend te zetten. Een paar dagen later werd echter bekend dat het nog helemaal niet officieel was en dat de PR-afdeling van de UFC te vlug was om dit te melden. Het gevecht was eigenlijk helemaal niet gepland voor dat event.

In november maakte UFC Officials bekend dat het gevecht op UFC 170 zou plaatsvinden, maar duurde echter ook niet lang. Dana White maakte na de persconferentie van UFC 167 bekend dat Jones zich geblesseerd heeft afgemeld, en dat er een nieuwe datum zou komen. Dit is dus 15 maart in de AT&T Stadium in Arlington om precies te zijn, een stad die ongeveer twintig kilometer van Dallas ligt. Andere gevechten zijn nog niet bekend voor dit event.