Jon Jones en Anderson Silva genomineerd voor ESPY Award

0
678

Wie is de beste vechter van 2011? Jon Jones, Anderson Silva, Floyd Mayweather of Andre Ward? Dat zal op 11 juli bekend worden gemaakt tijdens de ESPY (Excellence in Sports Performance Yearly Award) awards. Stemmen kan hier. In de categorie ‘best male athlete with a disability’ is Kyle Maynard genomineerd, een vechter zonder armen of benen.

Jon Jones heeft in 2011 vier gevechten gewonnen, waaronder drie titelgevechten. Op UFC 126 was Ryan Bader het eerste slachtoffer waardoor Jones het mocht gaan opnemen tegen Shogun Rua op UFC 128 voor de UFC light heavyweight titel. Na deze overtuigend te hebben gewonnen door Shogun via KO te verslaan mocht hij zijn titel voor het eerst verdedigen tegen Rampage Jackson in de main event van UFC 135. In dit gevecht werd hij de eerste vechter die Jackson in negen gevechten in de UFC wist te stoppen. Jones sloot het jaar af met een overwinning op Lyoto Machida in de main event van UFC 140 in Toronto.

Anderson Silva ging in 2011 door waar hij in 2006 in de UFC mee startte: winnen. Zijn eerste overwinning was misschien wel de meest memorabele van zijn loopbaan door Vitor Belfort met een front kick KO te schoppen. De KO werd kreeg op World MMA Awards de titel van Knockout of the Year for 2011. Op UFC 134 mocht Silva de avond afsluiten in de terugkeer van de UFC in Brazilië. Dit deed hij door Yushin Okami, zoals Silva dat alleen kan, via KO te verslaan.

Bokslegende Floyd Mayweather vocht één keer in 2011, een gevecht die hij op erg controversiële wijze won. Nadat zijn tegenstander Ricky Ortiz hem een kopstoot probeerde te verkopen werden de boksers uit elkaar gehaald. Ortiz kreeg een punt aftrek en probeerde het toen goed te maken. Maar toen Ortiz zijn bescherming nog niet hoog had maakte “Money” daar gebruik van om Ortiz KO te slaan.

http://youtu.be/NOU_JwuDUcA

Andre Ward bokste twee keer in 2011: op 14 mei won hij via unanimous decision van de Armeen Arthur Abraham en op 17 december vocht hij tegen Carl Froch ook naar een unanimous decision overwinning.