Jon Fitch versus Johny Hendricks

1
1532

Na de super vette main event is er nog een match aan UFC 141 toegevoegd. Velen zullen dit waarschijnlijk niet zo een topper vinden als Overeem vs. Lesnar, maar het is een match tussen twee contenders in de UFC weltergewicht divisie. Jarenlange contender Jon Fitch gaat het opnemen tegen een andere vechter die bekend is om zijn worstelen namelijk Johny Hendricks.

Jon Fitch komt terug van een blessure die hem lang aan de kant hield. Na zijn match met BJ Penn in Australië op UFC 127, leek er een rematch te komen op UFC 132. Dit ging niet door nadat bekend werd dat Jon Fitch een operatie aan zijn schouder moest ondergaan. Er leek alsnog sprake te zijn van een rematch voor UFC 137, maar dat kwam er dus ook niet van doordat Carlos Condit, en later Nick Diaz, de plek tegen Penn innam. Fitch was er niet blij mee, en liet aan de UFC weten dat hij alleen nog matches met de kampioen of oud-kampioen wou, om zo een titelgevecht te krijgen waar hij al jarenlang voor vecht. Later nam hij dit in, waardoor Hendricks nu de volgende tegenstander is voor de vechter uit AKA.

Johny Hendricks komt met een winreeks van 2 in dit gevecht van zijn carrière. Hendricks maakte overtuigend zijn UFC debuut op UFC 101, hierin sloeg hij TUF 7 winnaar Amir Sadollah in 29 seconden knock-out. Daarna boekte hij nog drie overwinningen, waarna hij zijn meerdere moest erkennen in Rick Story op de TUF 12 finale. Na dit verlies won hij nog twee keer achtereenvolgend tegen TJ Waldburger en Mike Pierce. Hendricks krijgt met Fitch dus een flinke kluif, maar wel een kans om snel in de titelrace te komen.

UFC 141 vindt plaats op vrijdag 30 december. Naast de main event en deze match is de card nog niet gevuld.

1 COMMENT