Johnson-Benavidez 2 main event op TUF 18 Final voor flyweight titel

0
549

Johnson Benavidez

Joseph Benavidez krijgt een tweede kans voor de UFC Flyweight Championship. “Joe B-Wan Kenobi” zal het in de main event van de finale van TUF 18 opnemen tegen de huidige kampioen Demetrious Johnson. Dit werd bekend op UFC Tonight, waarna de UFC dit bevestigde op hun website.

De eerste keer dat beide vechters vochten was in de co-main event van UFC 152. Dit gold als de finale van het eerste UFC Flyweight tournament om de eerste UFC Flyweight Champion te bepalen. Johnson won toen via split decision en is sindsdien de kampioen. “Mighty Mouse” verdedigde zijn titel twee keer tot nu toe. De eerste uitdager was John Dodson in de main event van UFC on FOX 6. Johnson won toen via unanimous decision van “The Magician”. In de main event van UFC on FOX 8 verdedigde hij de titel tegen John Moraga. Na eerst 4,5 ronde lang Moraga op zijn rug te gooien en schade doen met ground-and-pound, maakte Johnson het af met een armbar op 3:43 in de vijfde ronde. Met die submission pakte Johnson het record voor de laatste stop in een gevecht. Dit record nam hij over van Anderson Silva die Chael Sonnen liet afkloppen op UFC 117 op 3:10 in de vijfde ronde.

Joseph Bendavidez heeft sinds zijn verloren titelgevecht op UFC 152, drie keer op een rij gewonnen. Het eerste gevecht won hij van Ian McCall op UFC 156 via unanimous decision. Hierna won hij twee keer op een rij via TKO. Eerst werd Darren Uyenoyama met een trap naar het lichaam en ground-and-pound in de tweede ronde verslagen op UFC on Fox 7, waarna Jussier Formiga voor het Braziliaanse publiek op UFC Fight Night 28 werd verslagen in de eerste ronde. Als resultaat staat hij op plek nummer 1 in de huidige UFC Rankings.