Johnson vs. Moraga main event op UFC on FOX 8

0
436
Foto: YouTube

Demetrious johnson 3

Demetrious Johnson krijgt wat hij wil: een titelgevecht in Seattle. De UFC flyweight champion zal zijn titel verdedigen in de main event van UFC on FOX 8 tegen John Moraga. Dit gevecht stond eerder gepland voor de The Ultimate Fighter 17 finale maar toen haakte Johnson geblesseerd af.

Johnson maakte al eerder duidelijk graag op de card te verschijnen, maar een voorwaarde was wel dat hij moest herstellen van een schouderblessure. Door diezelfde blessure haakte hij ook af van de TUF 17 finale card. Moraga ging hierdoor ook van de card af en, zoals verwacht, kreeg hij geen ander gevecht. Moraga (13-1) won zijn eerste twee gevechten op flyweight in de octagon waardoor hij een titelgevecht kreeg. In 2010 vocht hij zijn enige verloren gevecht van John Dodson via unanimous decision. Beide gevechten waren op de Facebook gedeelte van de card, een enorm verschil met de positie waar hij nu op komt.

Johnson en Moraga delen de main card met twee gevechten in de welterweight division. Rory MacDonald neemt het op tegen Jake Ellenberger en Tarec Saffiedine vecht tegen Robbie Lawler. Waarschijnlijk wordt de main card afgerond met Miesha Tate tegen Liz Carmouche. UFC on FOX 8 zal op 27 juli 2013 in de Key Arena in Seattle plaatsvinden. De volledige card ziet er als volgt uit:

Demetrious Johnson vs. John Moraga
Jake Ellenberger vs. Rory MacDonald
Liz Carmouche vs. Miesha Tate
Robbie Lawler vs. Tarec Saffiedine

Mac Danzig vs. Melvin Guillard
Danny Castillo vs. Bobby Green
Germaine de Randamie vs. Julie Kedzie
Michael Chiesa vs. Reza Madadi
Yves Edwards vs. Spencer Fisher
Matt Mitrione vs. Brendan Schaub
Ed Herman vs. Trevor Smith