Johnson vs. Belfort ook toegevoegd aan UFC 142

1
543

Vitor Belfort is de tweede Braziliaan die zal toegevoegd worden aan UFC 142. Het vorige Braziliaans feestje miste hij doordat hij op UFC 133 een gevecht had, maar nu mag hij samen met Jose Aldo meedoen. Zijn tegenstander zal Anthony Johnson zijn die (eindelijk) de sprong maakt van weltergewicht naar middengewicht.

Vitor Belfort zal hiermee doorgaan om een nieuw titelgevecht te scoren voor de middengewicht titel van Anderson Silva. Met het knockout slaan van Yoshihiro Akiyama zette hij een goede eerste stap op UFC 133 en zal dus met “Rumble” zijn tweede overwinning op een rij proberen te boeken.

Anthony Johnson zal het tegen Belfort opnemen met een reeks van twee overwinningen. De ubergrote weltergewicht zal dus eindelijk een makkelijkere weight cut hebben door de sprong te maken naar het middengewicht. Normaal gesproken loopt hij rond boven de 200 pond, oftewel meer dan 30 pond boven weltergewicht. Op UFC Live: Cruz vs. Johnson won hij de Knockout of the Night bonus met een headkick ten koste van Charlie Brenneman.

Het nieuws verscheen vandaag op UFC.com:

“Verbal agreements in for what should be an explosive matchup as powerhouse Anthony ‘Rumble’ Johnson moves up to middleweight to face ‘The Phenom’ Vitor Belfort at the event,” UFC president Dana White said.

UFC 142 zal plaatsvinden op 14 januari in Rio de Janeiro. Naast dit gevecht zullen ook Chad Mendes en Jose Aldo het tegen elkaar opnemen voor de UFC vedergewicht titel. Verwacht wordt dat er nog meer Brazilianen zullen toegevoegd worden aan de card.

1 COMMENT