John Dodson vs. Jussier Formiga winnaar krijgt titelgevecht

1
505

John Dodson en tegenstander Jussier Formiga staan dan niet in de main event of de co-main event op vrijdagavond, maar het zal wel het belangrijkste gevecht zijn als het om de rankings gaat. De winnaar van het gevecht zal namelijk een titelgevecht krijgen tegen Demetrious Johnson voor zijn UFC flyweight titel. Dit heeft Dana White bevestigd tegenover MMAjunkie.com.

Doordat de divisie nog heel jong is in de UFC en er nog vrij weinig bekende contenders zijn, is een titelgevecht voor de UFC flyweight titel dus snel verdiend. Jussier Formiga, oftewel Jussier da Silva, zal op UFC on FX 5 tegen Dodson namelijk zijn UFC debuut maken. Uiteraard heeft de Braziliaan wel veel status gekregen in andere organisaties zoals Tachi Palace Fights en Shooto. Zo was hij in Shooto nog de Shooto South American champion voor vechters onder 123 pond. Deze titel won hij in 2008 waarna hij deze twee keer heeft verdedigd.

John Dodson werd bekend doordat hij The Ultimate Fighter seizoen 14 won op bantamweight. De Greg Jackson vechter sloeg in de finale TJ Dillashaw KO, waarna hij gelijk terugging naar zijn natuurlijke gewichtsklasse. Op 5 mei maakt hij winnend zijn UFC flyweight debuut tegen Tim Elliot via unanimous decision. Een mogelijk titelgevecht zou “The Magician” de vierde TUF veteraan maken met een UFC titel. Zijn voorgangers waren Rashad Evans, Forrest Griffin en Matt Serra.

1 COMMENT