John Dodson vs. John Moraga 2 op 7 juni in Albuquerque

0
457

John Dodson 3

Twee voormalig titeluitdagers zullen het opnemen in Albuquerque. Vlieggewichten John Dodson en John Moraga zullen op 7 juni, in de achtertuin van lokale favoriet Dodson, tegen elkaar vechten. Radiostation 104.1 The Edge (een lokaal radiostation in Alburquerque) maakte dit gevecht bekend.

Beide vechters vochten maar één keer sinds hun titelgevecht, maar lijken desondanks niet ver af te zitten van een tweede gevecht om de titel. “The Magician” begon zijn UFC-loopbaan door het winnen van het veertiende seizoen van ‘The Ultimate Fighter’. Een overwinning op Tim Elliott (unanieme beslissing) en Jussier “Formiga” (technische knock-out in de tweede ronde) erbij was genoeg voor een titelgevecht met Demetrious Johnson. Dodson verloor in de main event UFC on FOX 6 van “Mighty Mouse” via unanieme beslissing; tot nu toe zijn enige verliespartij in de UFC. Hierna duurde het lang voordat hij weer een gevecht kreeg, maar kort nadat hij klaagde in de media over zijn inactiviteit werd hem een gevecht aangeboden met UFC-debutant Darrell Montague op UFC 166. Dit gevecht duurde iets meer dan vier minuten en leverde Dodson ook de ‘Knockout of the Night’-bonus op. Mede door deze overwinning staat “The Magician” momenteel eerste achter kampioen Demetrious Johnson op de UFC Flyweight Rankings.

Moraga debuteerde in augustus 2012 in de UFC met een overwinning op Ulysses Gomez. Een overwinning in zijn tweede gevecht in de organisatie tegen Chris Cariaso leverde de vechter uit Phoenix, Arizona een titelgevecht op met Demetrious Johnson. Dit gevecht werd verloren door Moraga in de vijfde ronde via armbar na vier dominante ronden van Johnson. Even leek Moraga wel dichtbij de overwinning te zijn aan het einde van het gevecht met een harde stoot, maar afmaken kon hij het niet door één van de twaalf takedowns die hij tegen kreeg. Moraga keerde in januari terug met een overwinning via split beslissing op Dustin Ortiz. Hierdoor staat hij nu drie plekken achter Dodson op de UFC Flyweight Rankings op vier.

Voordat Dodson en Moraga in de UFC vochen, namen ze het al een keer tegen elkaar op. In december 2010 op Nemesis Fighting: MMA Global Invasion in Punta Cana in de Dominicaanse Republiek was Dodson de sterkere via unanieme beslissing na drie ronden. Dit was de enige verliespartij voor Moraga tot dan toe en zijn enige naast de verliespartij tegen Johnson. De rematch zal voor Dodson een kortere reis zijn aangezien het in de plek zal zijn waar hij traint bij Jackson-Winkeljohn MMA. Teamgenoot Rustam Khabilov zal op dit event tegen Benson Henderson vechten in de main event.

Kan Sergio Pettis herstellen van eerste verliespartij?
Sergio Pettis, broer van UFC lichtgewicht kampioen Anthony, begon zijn UFC-loopbaan goed met een overwinning op Will Campuzano, maar kreeg in januari een flinke tegenvaller. Tegen Alex Caceres verloor “The Phenom” voor het eerst in zijn loopbaan. In Albuquerque krijgt de twintigjarige de kans om zich revancheren tegen Yaotzin Meza die ook zijn laatste gevecht verloor. Dit melden UFC officials. Meza verving Hacran Dias in december 2012 op korte termijn voor een gevecht met Chad Mendes. Na een kort gevecht verloor de trainingspartner van Benson Henderson via knock-out, waarna hij ging vechten op zijn echte gewichtsklasse: bantamgewicht. Zijn eerste gevecht op 135 pond in de UFC won hij van John Albert, maar het gevecht erna tegen Chico Camus ging verloren via unanieme beslissing.