John de Mol aast op uitzendrechten GLORY

0
1042
Foto: James Law, GLORY Sports International

GLORY verhuist mogelijk van Ziggo Sport naar Veronica. John de Mol liet vrijdag bij RTL Late Night weten dat hij zijn oog heeft laten vallen op de uitzendrechten van de kickboksorganisatie.

Van een overeenkomst is nog geen sprake: De Mol zegt dat er ‘serieuze gesprekken’ gaande zijn, maar hij ‘weet niet exact’ hoe ver die zijn. Volgens de mediamagnaat past kickboksen goed bij Veronica, dat volgens hem de ‘mannenzender’ in zijn portefeuille van Talpa Network is met onder meer Champions League-voetbal.

GLORY verhuiste in december 2016 van Spike Nederland naar Ziggo Sport, waar het debuteerde met GLORY: Collision. Dit leverde gelijk een kijkcijferhit van 774.000 kijkers op voor de partij tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.

Afgelopen zaterdag piekte GLORY 54 met 305.000 kijkers toen Verhoeven zijn GLORY-zwaargewichttitel verdedigde tegen Mladen Brestovac. Dit won de Nederlander via jurybesluit.

Hélène Hendriks
Mits GLORY bij Veronica terecht komt, zal Hélène Hendriks mogelijk een rol spelen in de uitzendingen. De 37-jarige sportpresentatrice vertelt aan AD dat ze zich bij Talpa TV gaat bezighouden met sportprogramma’s presenteren en verslaggeving, waaronder bij vechtsporten.