Joe Rogan verlengt voor een jaar bij UFC

0
862
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Joe Rogan blijft nog minstens een jaar bij UFC. De commentator heeft op zijn eigen podcast The Joe Rogan Experience aangekondigd dat hij voorlopig naast Mike Goldberg zal zitten tijdens pay-per-views.

Het contract van de populaire commentator liep in augustus af en het was lang onduidelijk of hij zou doorgaan. In mei liet hij tijdens de MMA Hour weten dat hij de knop nog steeds niet had doorgehakt en dat de kans dat hij zou vertrekken reëel was.

Jeremy Stephens was dinsdag te gast en vroeg naar zijn status, waarna Rogan het nieuws brak: “Ik wilde het niet aankondigen tot het ondertekend was, maar ik heb tenminste één jaar bijgetekend.”

Minder evenementen
Toch zal hij niet meer zo vaak te horen zijn tijdens UFC-evenementen. Het afgelopen jaar werd hij al meerdere malen vervangen door Brian Stann of Kenny Florian tijdens pay-per-views en evenementen op FOX en dat zal de komende tijd niet veranderen.

“Ik twijfelde lang, want ik doe te veel dingen. Ik ben te druk”, aldus Rogan. “Ik twijfelde of ik mezelf wel een goede dienst zou bewijzen door dit allemaal te blijven doen. Ik heb een paar gesprekken met Dana (White, red.) gehad en heb besloten om niet meer internationaal te reizen. Geen gevlieg meer om de planeet. De compromis is dus om minder evenementen te doen. Daarnaast doen Brian (Stann, red.) en Dan Hardy het erg goed.”

“Als ik naar Brazilië moet, ben ik vijf dagen kwijt. Daar bovenop komt dan nog de hersteltijd. Als ik terug kom, ben ik gebakken. Vliegen doet wat met me”, aldus de commentator, die sinds 1997 werkt voor ‘s werelds grootste MMA-organisatie ter wereld. Rogan zal alleen nog tijdens pay-per-views te horen zijn en doet geen FOX-shows meer. “Ik ga dus heel erg minderen, maar blijf minstens een jaar en we gaan het per jaar bekijken.”

‘Waarom kan ik dit niet blijven doen?’
Wat Rogan deed overtuigen waren twee recente evenementen: “Ik was een tijdje heel erg zeker dat het over was. Ik dacht eraan om niets meer dan een fan te worden en Fight Companion-podcasts te doen. Maar het gevecht tussen Nate Diaz en Conor McGregor en de partij van Holly Holm en Ronda Rousey deden mij besluiten om te blijven. Die dagen waren zo waanzinnig en chaotisch; ik liep toen de deur uit en dacht ‘Waarom kan ik dit niet blijven doen?’ Ik zit naast de kooi voor de waanzinnigste sport ter wereld.”