Jimi Manuwa vecht rematch tegen Jan Blachowicz in Londen

0
525
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Jimi Manuwa en Jan Blachowicz vechten op 17 maart voor de tweede keer. De Engelsman en de Pool zijn toegevoegd aan UFC Fight Night 123 in Londen, maakt de UFC bekend.

Manuwa en Blachowicz stonden voor het eerst tegenover elkaar in het co-main event van UFC Fight Night 64 in Krakau. Toen won Poster Boy op vijandig grondgebied via jurybesluit in een partij met weinig hoogtepunten.

Nu is Manuwa de thuisvechter, die na de winst op Blachowicz vier keer vocht. Tweemaal verloor hij: tegen Anthony Johnson op UFC 191 en afgelopen juli tegen Volkan Oezdemir op UFC 214. Beide keren ging hij knock-out.

De twee overwinningen, tegen Ovince Saint Preux (op UFC 204) en Corey Anderson (op UFC Fight Night 107), eindigden ook via knock-out en leverde Posterboy bonussen op voor ‘Performance of the Night’. Die gevechten waren ook allebei in Engeland.

Blachowicz won drie van zes partijen na zijn eerste gevecht met Manuwa. In Anderson, Alexander Gustafsson en Patrick Cummins moest hij zijn meerdere erkennen via jurybesluit. Tegen Igor Pokrajac, Devin Clark en Jared Cannonier won hij. Clark en Cannonier waren zijn laatste twee opponenten.

Momenteel staat de Pool twaalfde op de UFC-lichtzwaargewichtranglijst, Manuwa vierde.

Verwacht wordt dat Michael Bisping zijn laatste partij vecht op UFC Fight Night 123 en dat Darren Till ook een tegenstander krijgt voor het evenement in Londen.