Jessica Eye tegen Katlyn Chookagian op UFC 231

0
234
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Jessica Eye is verplaatst naar UFC 231. Evil Eye vecht op 8 december in Toronto tegen Katlyn Chookagian, meldt ESPN. De verwachting is dat Chookagian en Eye dienen als back-ups voor de twee vechtsters die op hetzelfde evenement vechten voor de UFC-vlieggewichttitel: Valentina Shevchenko en Joanna Jedrzejczyk.

Chookagian won haar laatste drie gevechten, waarvan twee sinds ze dit jaar overstapte naar vlieggewicht. Blonde Fighter staat derde op de UFC-vlieggewichtranglijst met zeges op Mara Romero Borella en Alexis Davis.

Eye won ook twee gevechten sinds ze in 2018 terugkeerde naar 125 pond. De Amerikaanse versloeg Kalindra Faria en Jessica-Rose Clark en staat daarmee zes plekken onder Chookagian.

Geen Eubanks
Evil Eye zou op UFC 232 vechten tegen Sijara Eubanks, tot Sarj een titelgevecht met Shevchenko in de hoofdpartij van UFC 230 kreeg.

Eubanks kon een week genieten van haar status als afsluiter van het evenement in Madison Square Garden, want na de aankondiging van het titelgevecht tussen UFC-zwaargewichtkampioen Daniel Cormier en Derrick Lewis, werd Shevchenko teruggezet naar het titelgevecht met Jedrzejczyk op UFC 231. Eubanks op 3 november toch in New York. Dan zal Roxanne Modafferi haar opponente zijn.

Shevchenko en Jedrzejczyk vechten in het co-main event voor de titel. Als er kort voor het titelgevecht iets overkomt met een van de twee, dan mag Eye of Chookagian dus mogelijk invallen.