Jessica Eye gepakt met cannabissporen, ontkent gebruik

0
754

Jessica Eye

Hoewel de Texas Department of Licensing and Regulation het kan bevestigen, ontkent UFC-vechter Jessica Eye enig gebruik van cannabis. Nadat haar UFC-debuut op UFC 166 tegen Sarah Kaufman van een overwinning naar een No Contest werd omgezet, ontstonden er vragen waarom dit gebeurde. MMAweekly bracht het nieuws als eerste dat Eye geschorst werd, waarna FOX Sports, via de bond in Texas, duidelijk maakte dat het om cannabisgebruik gaat. Maar “Evil” ontkent enig gebruik van het natuurlijke goedje.

Nadat MMAweekly het nieuws over de schorsing van Eye buiten bracht, werd er gesproken over het mogelijke gebruik van bloedverdunners. Bleacher Report dacht via meerdere bronnen te bevestigen dat het hierom ging. De Amerikaanse had op zestienjarige leeftijd een zwaar auto-ongeluk overleefd, maar zou nog steeds aan de bloedverdunners zitten.

Bloody Elbow berichtte echter anders: zij berichtte het nieuws dat er cannabissporen in de urinetest gevonden werd, ook vanwege het feit dat er geen bloedverdunners aan vechters worden voorgeschreven i.v.m. sneeën op het gezicht die tijdens het gevecht moeilijker te behandelen zijn. Ook is het zo dat bloedverdunners niet via een urinetest gevonden wordt.

Eye reageerde online op cannabisgebruik door via Twitter op veel tweets in te gaan, om vervolgens haar Twitter-account te verwijderen. Ook was ze afgelopen maandag op ‘The MMA Hour’ waarin ze duidelijk maakte dat zij daadwerkelijk fouten had gemaakt bij haar papierwerk in aanloop naar het gevecht met Kaufman, maar dat ze geen cannabis had gebruikt. Ondanks haar voorwaardelijke straf van een jaar en een boete van 1.875 dollar die ze heeft gekregen van de Texas Department of Licensing and Regulation, plant ze nog steeds om te vechten op UFC 170 tegen Alexis Davis.

I PROMISE YOU I AM NOT SUSPEND and WILL BE FIGHTING FEB 22 as scheduled !! @UFC don’t believe everything you read online !

— Jessica Eye via Twitter op 3 februari

Niet veel later na het interview op ‘The MMA Hour’ zette FOX Sports documenten van de Texas Department of Licensing and Regulation online die de positieve uitslag daadwerkelijk bevestigen. Hierin staat in dat Eye over acht maanden de boete moet betalen en dat de schorsing is vanwege cannabisgebruik.

Direct hierna zette ze een nieuwe post op instagram waarin ze de situatie berouwt. Of ze echter toegeeft of haar excuses aanbiedt is niet duidelijk.