Jason Wilnis vecht vierde maal met Simon Marcus op GLORY 56

0
727
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Jason Wilnis maakt op GLORY 56 in Denver zijn terugkeer in de ring. Psycho vecht op 10 augustus voor de vierde keer tegen Simon Marcus, maakt GLORY bekend. De winnaar krijgt een gevecht voor de GLORY-middengewichttitel.

Het heeft Wilnis de laatste tijd niet meegezeten. De Utrechter verloor zijn laatste twee gevechten: op GLORY 41 verloor hij de GLORY-middengewichtgordel in zijn derde gevecht met Marcus en afgelopen september werd hij verslagen door Yousri Belgaroui op GLORY 45.

Psycho wilde vervolgens op GLORY 52 in Los Angeles terugkeren in een contender-toernooi met Marcus, Belgaroui en Rob Thomas, maar nadat Thomas een hersenschudding opliep ging dat niet door. Hierdoor werd Wilnis tegen Belgaroui gezet op GLORY 53, maar een week van tevoren moest Psycho daarvoor afmelden vanwege een nekblessure.

Marcus kreeg nog wel een gevecht op GLORY 52 tegen Zack Wells, die hij in 63 seconden klopte via TKO. Dit was de eerste partij van de Canadees sinds hij de gordel verloor aan Alex Pereira op GLORY 46.

Rivaliteit
Marcus en Wilnis vochten op GLORY 20 voor het eerst tegen elkaar. Toen won de Canadees via de jury. Anderhalf jaar later op GLORY 33 nam Wilnis revanche door de GLORY-middengewichttitel van Marcus te winnen via TKO in de derde ronde.

Het derde gevecht tussen de twee op GLORY 41 in Kopenhagen was het spannendst. Toen won Marcus met een de hakken over de sloot na vijf ronden via jurybesluit, hoewel Wilnis ook een goede kans maakte op de overwinning.

Het vierde gevecht tussen Wilnis en Marcus zal de afsluiter zijn van de GLORY 56 SuperFight Series op UFC Fight Pass.

Belgaroui
Belgaroui vecht drie weken voor GLORY 56 voor de GLORY-middengewichttitel op GLORY 55 tegen kampioen Pereira (waar Wilnis twee keer van won in het verleden). De winnaar van dit gevecht neemt het dus waarschijnlijk als eerste op tegen Marcus of Wilnis.

Twee titelgevechten
Zoals eerder bekendgemaakt, verdedigt Artem Vakhitov zijn GLORY-lichtzwaargewichttitel in de hoofdpartij van 10 augustus. De Rus neemt het dan op tegen Danyo Ilunga.

De enige vrouwelijke kampioen die GLORY heeft, Anissa Meksen, zal ook vechten op GLORY 56. De Franse, die 96 van haar 99 gevechten won, verdedigt haar GLORY super bantamgewichttitel tegen de Braziliaanse Jady Menezes. Dit is een rematch van GLORY 43, toen Meksen haar debuut in GLORY won van Menezes.

Serhiy Adamchuk zal ook vechten in Denver. De Oekraïner, die traint bij Mike’s Gym, neemt het op tegen Anvar Boynazarov.

Naast Wilnis-Marcus 4, maakt GLORY ook bekend dat een viermanstoernooi gepland staat voor Amerikaanse lichtzwaargewichten op de GLORY 56 SuperFight Series. Chris Camozzi vecht in de eerste halve finale tegen John King en de andere halve finale bestaat uit Myron Dennis en Danny Mitchell. De winnaars komen tegen elkaar uit in de finale.