Jamal Ben Saddik breekt arm op drie plekken, gaat onder het mes

0
2200
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Jamal Ben Saddik was zaterdag de grote winnaar van GLORY 62 door het achtmanstoernooi voor zwaargewichten op zijn naam te schrijven. De zege kwam echter ook met een flinke prijs. The Goliath heeft zijn rechterarm op drie plekken gebroken en is de dag erna onder het mes gegaan in Antwerpen, laat John Joe O’Regan van GLORY weten via Dennis Kornman.

Nick Hemmers, trainer van Ben Saddik, vertelde na het toernooi aan MMA Planet dat zijn pupil in de halve finale met Guto Inocente zijn hand had gebroken in de tweede ronde. Hierna vocht de grote Belg het gevecht uit, om Benjamin Adegbuyi in de finale knock-out te slaan in de eerste ronde.

“We gingen terug naar de kleedkamer en hij zei: ‘Mijn hand is kapot, mijn hand is kapot.’ Toen zei ik: ‘Tja, je moet toch echt nog een keer vechten, dan maar met een hand.’ […] Ik zei: ‘Ga maar met rechts voor staan en gaan we het met links doen en trappen. Ik denk dat Jamal ook wist alles of niks.”

Ben Saddik won zaterdag achtereenvolgens van Junior Tafa, Inocente en Adegbuyi. Met de winst kreeg hij niet alleen een ton aan prijzengeld en een titelriem, maar ook een derde gevecht met GLORY-zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven (zoals Ben Saddik plande).