Jake Shields vs. Akiyama

1
499

De terugkeer van de UFC in Japan kan uiteraard niet zonder Japanners. De eerste Japanner die toegevoegd is, is waarschijnlijk ook de grootste ster van allemaal, Yoshihiro Akiyama. UFC.com bevestigt dat er een mondeling akkoord is tussen kamp Akiyama en Shields voor een gevecht op UFC 144 in Japan.

“Verbal agreements are in for a welterweight matchup in Tokyo, Japan between former Strikeforce champion Jake Shields and Asian superstar ‘Sexyama’ Yoshihiro Akiyama February 26th,” said UFC President Dana White.

Voor beide vechters is dit waarschijnlijk een must win fight. Shields komt van twee verliespartijen af na zijn titelgevecht met GSP en zijn eerste stoppage in meer dan 10 jaar door Jake Ellenberger. Akiyama heeft de overwinning nog harder nodig. De judoka heeft een record 1-3 in de UFC na vier gevechten op middengewicht. Na een hele close overwinning op Alan Belcher verloor hij achtereenvolgend van Chris Leben, Michael Bisping en Vitor Belfort. Akiyama stond voor de keuze om waarschijnlijk ontslagen te worden door de UFC of naar weltergewicht te gaan.

Nu gaat hij dus terug naar zijn thuisland om waarschijnlijk in de co main event te vechten tegen de gevaarlijke Shields. De main event zal gaan tussen Benson Henderson en lichtgewicht kampioen Frankie Edgar om de titel. UFC 144 zal plaatsvinden op zondag 26 februari plaatselijke tijd in de Saitama Super Arena in Saitama. Doordat het tijdverschil ongeveer acht uur is met Nederland, en veertien tot zeventien uur in de VS zal zal het waarschijnlijk het in de VS op 25 februari plaatsvinden op de gebruikelijke pay-per-view tijden (Zoals Goldberg het zegt: “nine in the east, six in the west”).

1 COMMENT