“Jacare” vs. Camozzi, Joao Zeferino vs. Natal op UFC on FX 8

0
541

Chris Camozzi

Niet lang nadat bekend werd dat Constantinos Philippou van UFC on FX 8 is gehaald, heeft de UFC al snel een nieuwe tegenstander kunnen vinden voor Ronaldo “Jacare” Souza. Chris Camozzi neemt het nu tegen Souza en Rafael Natal, de eerdere tegenstander van Camozzi, vecht over twee weken tegen UFC-debutant Joao Zeferino. Dit meldt MMAfighting.com.

Camozzi was oorspronkelijk de vervanger van C.B. Dollaway voor TUF: Brazil winnaar Cezar Ferreira, maar kort nadat de Amerikaan het gevecht accepteerde viel Ferreira uit met een blessure. Rafael Natal verving hierdoor zijn landgenoot, maar krijgt nu te maken met Zeferino.

Camozzi won zijn laatste vier gevechten in de octagon. Zijn laatste gevecht won hij via split decision van Nick Ring. Souza is de voormalig Strikeforce middleweight champion en won zijn laatste drie gevechten allemaal voortijdig. Nadat hij in 2011 de titel verloor aan Luke Rockhold liet hij Bristol Marunde aftikken via arm-triangle choke, sloeg hij Derek Brunson knockout in 41 seconde en liet hij Ed Herman afkloppen via kimura in de eerste ronde. Tegen Camozzi maakt de Braziliaan zijn UFC debuut.

Natal won zijn laatste gevecht tegen Sean Spencer op de undercard van UFC on FOX 6. Zijn nieuwe tegenstander Joao “The Brazilian Samurai” Zeferino is 27 jaar en heeft een record van 13-4 met dertien overwinningen in zijn laatste veertien gevechten. Zeferino is een submission-expert met negen overwinningen via submission op zijn naam.