Ismael Lazaar vier jaar geschorst na positieve dopingtest op GLORY 41

1
47501
Foto: James Law, GLORY Sports International

Ismael Lazaar staat voorlopig niet in de ring. The Star is vier jaar geschorst door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor het gebruik van vier anabole steroïden voor zijn gevecht met Rico Verhoeven in de hoofdpartij van GLORY 41 op 20 mei 2017.

Dit heeft Instituut Sportrechtspraak bekendgemaakt.

Lazaar zou op zaterdag 17 februari vechten tegen Luis Tavares voor de Enfusion-zwaargewichttitel op Enfusion #61 & #62 in Eindhoven, maar werd twee dagen van tevoren van het evenement gehaald omdat hij niet door een dopingcontrole was gekomen, meldde MMADNA.

In een reactie hierop aan Brabants Dagblad liet Lazaar weten dat hij niet op de hoogte was van een dopingovertreding en uitging van een ‘dure fout’. De uitspraak van het ISR spreekt dit tegen.

Geen verweer
Instituut Sportrechtspraak meldt dat Lazaar op 24 juli door GLORY, dat een samenwerking heeft met de Nederlandse Dopingautoriteit, op de hoogte is gesteld van een mogelijke dopingovertreding. Vervolgens werd The Star in oktober de mogelijkheid geboden om in verweer te gaan.

Lazaar vocht op 20 mei in de hoofdpartij van GLORY 41 in Den Bosch tegen Verhoeven. Dit gevecht, waarbij de GLORY-zwaargewichttitel van Verhoeven niet op het spel stond, verloor hij na vijf ronden via jurybesluit.

Op dezelfde dag is Lazaar gecontroleerd en positief bevonden op vier anabole steroïden, waaronder stanozolol, oxandrolone, 18-noroxandrolone. De Tilburger ging niet in verweer, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor strafreductie (wegens verzachtende omstandigheden oid.) of vrijspraak.

Hierdoor is Lazaar (27) een schorsing van vier jaar opgelegd en een boete van 525 euro, waardoor hij op 24 juli 2021 weer de ring in mag.

1 COMMENT