Ismael Lazaar in beroep tegen dopingschorsing: “Dit slaat nergens op”

0
817
Foto: James Law, GLORY Sports International

Ismael Lazaar gaat in beroep tegen de schorsing van vier jaar dat het Instituut Sportrechtspraak hem heeft opgelegd. Lazaar werd na zijn gevecht met Rico Verhoeven op GLORY 41 betrapt met anabole steroïden.

“Dit slaat nergens op. Ik weet niet wat er allemaal gaande is. Het is zwaar overdreven”, zegt Lazaar tegen AD. “Ik weet echt niet wat er aan de hand is. Misschien heeft het met mijn medicijngebruik te maken. Verder kan ik er niet te veel over zeggen.”

Lazaar zou 17 februari vechten tegen Luis Tavares voor de zwaargewichttitel van Enfusion op Enfusion #61 & #62 in Eindhoven, maar twee dagen van tevoren werd The Star van de partij gehaald omdat hij niet door een dopingcontrole was gekomen.

Dit bleek om een dopingcontrole van negen maanden eerder te gaan, waaruit bleek dat hij vier anabole steroïden gebruikt had voor zijn gevecht met Verhoeven. Lazaar verloor van Verhoeven na vijf ronden in de hoofdpartij van GLORY 41.

Omdat Lazaar niet in verweer ging tegen de uitspraak, kwam hij niet in aanmerking voor strafreducering of vrijspraak. Hierdoor is hij vier jaar geschorst, in lijn met de regels van het WADA.

“Het is en blijft een harde klap dat ik vier jaar niet mag vechten, daarom ga ik ook in beroep. Ik snap ook niet waarom ze mij nu zo hard pakken, ze kunnen beter naar andere vechters dan naar mij kijken”, aldus Lazaar.