Invicta FC 5: Cyborg wint in rentree en krijgt Coenen in rematch

0
1599

Invicta FC 5 vond vrijdag plaats en was het podium van de comeback van Cristiane Cyborg Santos. Santos nam het op tegen late vervanger Fiona Muxlow en won deze simpel binnen de eerste ronde. Een gevecht met Marloes Coenen voor de Invicta featherweight title is het volgende gevecht dat gepland staat voor Santos.

Santos zou het oorspronkelijk opnemen tegen Ediane Gomes, maar de Braziliaanse moest twee weken van tevoren afzeggen vanwege een blessure. Fiona Muxlow nam haar plek in en heeft dat geweten. De Australische kon lang volhouden, maar na ruim drie minuten maakte de scheidsrechter een einde aan het gevecht. Muxlow verloor op oudjaarsdag nog van Marloes Coenen, de volgende tegenstander van Cyborg

http://youtu.be/pCCo_x30f_4

Cyborg en Coenen vochten in 2010 ook al tegen elkaar, toen voor de Strikeforce featherweight title. Toen won de Braziliaanse via TKO in de derde ronde. Coenen ambieerde altijd een rematch met Santos als laatste gevecht van haar MMA-loopbaan. Cyborg en Coenen zullen in de main event staan van Invicta FC 6 op 29 juni.

In de main event van Invicta FC 5 won Michelle “karate hottie” Waterson van Jessica Penne voor de Invicta atomweight (105 pond) title. In de vierde ronde won Waterson via armbar na een erg technisch gevecht. In de co-main event won Barb Honchak de Invicta FC flyweight title door Vanessa Porto te verslaan via unanimous decision.

Op de undercard was er nog een mooie submission te zien. Rose Namajunas, beter bekend als de vriendin van Pat Barry, won binnen twaalf seconde via een flying armbar van Kathina Catron.