Invicta FC 15: ‘Cyborg’, strogewichtkampioene in actie

0
1062

Cristiane Cyborg Santos 3

Invicta FC-president Shannon Knapp heeft tijdens The MMA Hour op maandag aangekondigd dat zowel Cristiane ‘Cyborg’ Justino als strogewichtkampioene Livia Renata Souza in actie zullen komen op Invicta FC 15. De MMA-organisatie voor vrouwen zal op 16 januari Invicta FC 15 organiseren en de Braziliaanse vechters zullen deel uitmaken van de twee laatste gevechten. Het evenement zal in Orange County plaatsvinden en wordt live uitgezonden op UFC Fight Pass.

Zie ook: Invicta FC 14: Tonya Evinger wint niet-titelgevecht
Zie ook: Volgende gevecht ‘Cyborg’ op 140 pond in november

In de co-main event neemt ‘Cyborg’ het op tegen de Belgische Cindy Dandois. Dit gevecht zal waarschijnlijk op 140 pond plaatsvinden, maar kan mogelijk ook op 145 pond plaatsvinden. Dit zal de eerste stap in de overstap van Justino naar bantamgewicht. Dandois, een teamgenote van Miesha Tate bij Xtreme Couture, vocht haar laatste gevecht op vedergewicht, maar heeft ook ervaring op bantamgewicht.

Of het al daadwerkelijk zeker is, valt nog te betwijfelen. Na de aankondiging van Knapp reageerde ‘Cyborg’ via Twitter dat het nog niet helemaal rond is.

2 ongeslagen vechtsters in main event
De main event zal gaan tussen Livia Renata Souza en DeAnna Bennett met als inzet de strogewichttitel van Souza. De Braziliaanse zet de titel op het spel nadat ze deze won van Katja Kankaanpaa op Invicta FC 12. Toen versloeg ze de Finse via triangle choke in de vierde ronde. Het gevecht erna vocht Kankaanpää tegen Bennett en eindigde in een overwinning via unaniem besluit voor de Amerikaanse. Bennett hebben allebei acht gevechten gewonnen als prof zonder een partij te verliezen.

Verwacht werd dat Souza’s volgende tegenstander Alexa Grasso zou zijn. De populaire Mexicaanse is ongeslagen in zeven gevechten als prof, waaronder drie in Invicta FC. Een blessure weerhoudt haar hiervan, waardoor ze later in 2016 weer zal vechten.

Angela Hill maakt Invicta FC-debuut, Lisa Ellis-Esquibel en Pa’aluhi-Aldana
Knapp heeft nog drie andere gevechten aangekondigd: UFC-veterane Angela Hill zal haar Invicta FC-debuut maken tegen Jodie Esquibel en Lisa Ellis, net zoals Hill bekend van de UFC en TUF 20, zal vechten tegen Amber Brown. Ook zal Raquel Pa’aluhi vechten tegen Irene Aldana, een belangrijk gevecht bantamgewicht voor de organisatie.

Meer gevechten zullen nog aangekondigd worden in de komende weken. Knapp noemde ook een vlieggewichttoernooi om een interim-kampioen te kronen. De onbetwiste kampioene op 125 pond, Barb Honchak, krijgt momenteel tijd vrijaf. Er zijn nog geen gevechten bekendgemaakt voor dit toernooi noch iets over de deelneemsters en datum.