Ian McCall duikt op in RIZIN, doet mee aan toernooi

0
287
Foto: Vimeo

Een week nadat hij aankondigde dat hij de UFC heeft verlaten, heeft Ian McCall nieuw onderdak gevonden. Uncle Creepy doet mee aan het bantamgewichttoernooi van RIZIN dat op 29 en 31 december plaatsvindt.

McCall was een van de ontvangers van een wild card en neemt het in zijn kwartfinale op tegen Manel Kape. Zonder officiele aankondiging vooraf, dook de Amerikaan op bij de presentatie van de gevechten in Japan.

Who’s ready to watch me win this thing? @rizin_pr #rizin #rizin2017 #rizinff #ianmccall #unclecreepy #mma #ufc

Een bericht gedeeld door Ian Mccall (@unclecreepymma) op

McCall kondigde vorige maandag tijdens The MMA Hour aan dat hij en de UFC uit elkaar zijn gegaan. De Amerikaan kampt met gezondheidsproblemen en was niet zeker of hij ooit nog zou vechten. Wel liet hij de deur open voor RIZIN, aangezien hij nog nooit in Japan heeft gevochten. Blijkbaar heeft oprichter Nobuyuki Sakakibara geluisterd.

McCall zei ook dat hij minstens een ton wilde hebben voor een gevecht, hoewel 50.000 dollar met 50.000 dollar winstbonus ook zou voldoen.

Drie gevechten
Opvallend is dat Uncle Creepy mogelijk drie keer vecht in een tijdsbestek van 72 uur. Sinds 31 januari 2015 kwam McCall niet meer in actie kwam toen hij op UFC 183 verloor van John Lineker. De Amerikaan zag daarna zes gevechten op rij verloren gaan, waarvan vijf minder dan een week van tevoren.

Kyoji Horiguchi is ook een deelnemer aan het toernooi. De Japanner, die in het verleden ook in de UFC-vlieggewichtdivisie vocht, neemt het mogelijk op tegen de winnaar van het gevecht tussen McCall en Kape. The Supernova versloeg Hideo Tokoro in de openingsronde, maar is de enige deelnemer die zijn tegenstander op 29 december nog niet weet.

De kwartfinales worden op 29 december uitgevochten, waarna halve finales en finale op 31 december plaatsvinden.