Ian McCall (33) kondigt pensioen aan: Ik ben klaar

0
1334
Foto: Vimeo

Ian McCall stopt met vechten. Na zestien jaar en 21 gevechten vindt Uncle Creepy het welletjes, vertelde hij maandag bij The MMA Hour.

“Ik ga eindelijk met pensioen, ik denk dat mensen daar al heel lang op hebben gewacht”, vertelt McCall. “Ik ben klaar. Deze sport heeft zoveel van me genomen – ik moet niet genomen zeggen – ik heb deze sport zoveel gegeven. Natuurlijk, ik was de beste van de wereld jaren geleden en natuurlijk, mensen blijven me Al Bundy noemen nadat ik Demetrious (Johnson, red.) versloeg.”

Ongelukkig
McCall won dertien keer in zijn MMA-loopbaan, waarvan vier via knock-out en drie via submissie. Zijn laatste zege dateert van juli 2014, toen hij Brad Pickett klopte UFC Fight Night 46.

Sindsdien zat het Uncle Creepy niet mee. Na zijn laatste UFC-gevecht op UFC 183 tegen John Lineker gingen zes gevechten achter elkaar om allerlei redenen niet door, waarvan vier minder dan een week van tevoren afgelast werden.

In oktober mocht McCall vertrekken uit de UFC, waarna hij bij Rizin terecht kwam. Daar ze het geluk hem ook niet mee.

McCall verloor zijn debuut tegen Manel Kape na amper twee minuten vanwege een snee die veroorzaakt werd door een ringtouw, waarna hij in zijn allerlaatste partij tegen Kyoji Horiguchi op Rizin 10 binnen negen seconden knock-out werd geslagen. Dat bleek de druppel voor McCall.

“Ik heb een goede tijd gehad, het was leuk. Maar tegelijkertijd is het ook voorbij. Na genoeg gedoe denk ik het fysiek nog aan te kunnen. Ik kan nog gaan en hard trainen in de sportschool. Ik sla mensen in elkaar, ik heb lol en houd ervan om het te doen”, zegt McCall.

“Maar met mijn geluk – en ik haat om ‘die gozer’ te zijn die denkt: ‘Het gebeurt altijd bij mij, slechte dingen overkomen mij altijd.’ Zo doen ze dat in deze sport.

“Ik boek geen vooruitgang, ik kom nooit meer dichtbij de beste van de wereld. De stappen worden groter en groter en ik wil dit alleen doen om de allerbeste van de wereld te zijn. Als ik niet op het hoogste niveau kan meedoen, is het me gewoon niet waard.”

Hoogtijdagen
Voordat de UFC een vlieggewichtdivisie had, werd McCall gerekend tot een van de beste vechters op 125 pond met overwinningen op Jussier Formiga en Dustin Ortiz als kampioen van Tachi Palace FC.

In zijn UFC-debuut op 2 maart 2012 hield hij Demetrious Johnson tot een remise op UFC on FX 2. Dit is nog steeds het enige gevecht van Johnson op vlieggewicht dat hij niet in winst omzette. Dit leverde hem ook de bonus voor ‘Fight of the Night’ op.