Hunt vs. Bigfoot officieel voor UFC Fight Night 33 in Brisbane

0
546

Mark Hunt zal het tegen voormalig Antonio “Bigfoot” Silva opnemen in de main event van UFC Fight Night 33. Dit heeft UFC Australia laten weten via Twitter. Het event zal het eerste UFC event in Brisbane zijn en vindt plaats op 7 december.

Silva en Hunt zijn teamgenoten van elkaar bij American Top Team Academy en hebben elkaar helpen trainen voor UFC 160. Hunt vocht toen tegen Junior dos Santos, overigens ook een teamgenoot van Silva bij Blackhouse, en de Braziliaan tegen Cain Velasquez voor de UFC Heavyweight Championship. Beide vechters verloren toen en zullen, ten koste van elkaar, weer proberen om te beginnen aan een reeks overwinningen.

Silva staat, na zijn verliespartij tegen Velasquez, vierde in de UFC Rankings. Voor Velasquez won de Braziliaanse reus van Travis Browne en Alistair Overeem via knockout. Hiermee verdiende hij een titelgevecht een rematch tegen Velasquez. De huidige kampioen vocht ook tegen Silva in het UFC debuut van de Braziliaan. Hunt is na zijn verliespartij tegen Junior dos Santos uit de top 10 gevallen. Voor Dos Santos won “The Super Somoan” vier gevechten op een rij. Zo sloeg hij Cheick Kongo en Stefan Struve, beide in Japan, knockout.