Hoorzitting Conor McGregor uitgesteld

0
648
Foto: Al Bello/Zuffa LLC via Getty Images

Conor McGregor hoeft zich volgende week niet te verantwoorden bij de Nevada State Athletic Commission (NSAC) voor zijn daden op UFC 229.

Het juridische team van de Ier heeft uitstel gekregen van de bond uit Nevada, waardoor hij 10 december niet aanwezig hoeft te zijn in Las Vegas. Dit meldt MMA Fighting.

McGregor verloor op UFC 229 van Khabib Nurmagomedov, waarna de vlam in de pan schoot en The Eagle de kooi uitklom om McGregors hoek aan te vliegen.

Hierna gingen beide kampen met elkaar op de vuist tot de aanwezige beveiliging de situatie suste. Zowel McGregor als Nurmagomedov zijn naar aanleiding van het incident sinds 24 oktober voor onbepaalde tijd geschorst.

De NSAC houdt op maandag een hoorzitting om zich te buigen over sancties. Hierbij zal de rol van Nurmagomedov, vooralsnog, wel besproken worden, maar MMA Fighting meldt dat de Rus hier waarschijnlijk niet persoonlijk bij aanwezig is.

Mogelijk wordt op de achtergrond gewerkt aan een akkoord tussen de vechters en de bond.

Dillon Danis, Abubakar Nurmagomedov en Zubaira Tukhugov zijn ook nog voor onbepaalde tijd geschorst voor hun rollen bij de vechtpartij. Voor hen volgt ook nog een hoorzitting.