Holly Holm in beroep tegen verliespartij op UFC 208

2
1069
Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Holly Holm gaat in beroep tegen haar verliespartij op UFC 208 tegen Germaine de Randamie. De Amerikaanse heeft een officiële klacht ingediend tegen scheidsrechter Todd Anderson en beroep aangetekend tegen het resultaat van het gevecht voor de UFC-vedergewichttitel, weet MMA Fighting.

De Randamie raakte Holm na de eindsignalen van ronden twee en drie met harde stoten. Anderson stond in beide gevallen niet op tijd tussen de twee vechtsters, waardoor de stoten Holm vol raakten. Vooral de stoot na ronde twee kwam hard aan.

Holm, die wordt bijgestaan door haar advocaten Paul Bardacke en Breanna Houghton, heeft de New York State Athletic Commission (NYSAC) gevraagd om het optreden van Anderson onder de loep te nemen. Volgens de voormalig UFC-bantamgewichtkampioene heeft Anderson ‘het nagelaten om een of meerdere punten van Germaine de Randamie af te trekken wegens meerdere stoten die gegooid werden na de bel van ronden twee en drie.’

‘Gepast resultaat’
“Respectievelijk, vragen we de commissie om het optreden van scheidsrechter Anderson te beoordelen om in te schatten of puntaftrek nodig was en beslissingen te maken over puntaftrek na ronde twee, het niet toekennen van een overtreding en puntaftrek na ronde drie om een gepast resultaat vast te stellen”, aldus het beroep.

Holm focust zich momenteel op een rematch met De Randamie, aldus agent Lenny Fresquez. De Randamie, die na vijf ronden tot winnares werd uitgeroepen en de eerste UFC-vedergewichtkampioene werd, liet via social media weten dat ze een rematch met The Preacher’s Daughter niet uit de weg zou gaan.

“Ik hoop dat Germaine een dame van haar woord is en Holly een directe rematch geeft zoals ze beloofd heeft”, aldus Fresquez.

“Moet ze gewoon doen”
Germaine de Randamie heeft niets tegen het protest van Holm. Via FOX Sports reageert ze op het beroep van The Preacher’s Daughter.

“Als zij denkt dat ze protest aan moet tekenen tegen de uitslag, dan moet ze dat gewoon doen. Ik heb haar een directe rematch aangeboden, die had ze ook kunnen aannemen. Ik denk dat ik, met of zonder punten aftrek, duidelijk de winnaar was. Ik was de dominantere vechter.”

“Zodra de scheidsrechter zijn hand ertussen stak, stopte ik direct. Ik heb nooit over de scheidsrechter heen geslagen of hem weggeduwd om haar te slaan. De eerste keer was een stoot in de bel, dat zei de scheidsrechter toen ook. Negeer wat de mensen zeggen.

Als Holly denk dat ze dit nodig heeft, dan zeg ik ‘go ahead.’ Wat moet ik ervan zeggen? Het is wat het is.”

2 COMMENTS