Highlights van World Judo Masters en Paris Grand Slams 2012

7
536
Judo

In deze periode zonder UFC events kan er tijd gemaakt worden voor wat andere MMA gerelateerde sporten, zoals judo. Iedereen kan denk ik wel een goede judo techniek waarderen van namen zoals Akiyama en Karo Parisyan. Of wat te denken van de kersverse Strikforce bantamweight champion bij de vrouwen: Ronda Rousey. Daarom hieronder twee video’s van bijna een halfuur.

Highlights van de Judo Grand Slam 2012 in Parijs:

Highlights van Judo World Masters 2012 in Almaty (Kazachstan):

7 COMMENTS

  1. Tof dat je dit post. Judo is toch een sport waarbij vele werptechnieken ook nuttig zijn in het MMA laat staan dat veel NeWaza technieken ook in het BJJ voorkomen, simpelweg omdat het door japanners is doorgegeven aan de brazilianen. Ik hoop dat het steeds populairder en voor MMA’ers duidelijker wordt dat het wel degelijk een goeie basis is voor je grond en werp-werk in MMA.

  2. Ik ben vanuit het Thaiboksen overgegaan naar BJJ en Grappling in 2010 maar na een jaartje hield die club (Gracie Barra Weert) helaas op met bestaan. Toen ben ik overgestapt naar Judo omdat dat ook in Weert te beoefenen was. Ik keek ervan op dat je veel submissions in judo mag gebruiken die ook in BJJ worden gebruikt, het heeft alleen een japanse naam 😉 Daarbij denk ik dat wanneer je je goed ontwikkelt in de grieks-romeinse clinch dat je je judo goed kunt gebruiken in Grappling en MMA. Plus ik vind het op zich ook nog eens kei leuk en wil ook in judo wat toernooien gaan meepikken.