Het internationale schema van de UFC in 2012

3
603

Directeur internationale ontwikkeling van de UFC, Marshall Zelaznik, sprak met MMAjunkie over de internationale evenementen van de UFC voor dit jaar. Hoewel de UFC zich sterk inzet voor uitbreiding denkt hij toch dat er in de tweede helft van 2012 minder internationale UFC evenementen zullen zijn.

Grootste probleem bij internationale UFC evenementen zit hem in de tijd. De UFC lijkt de evenementen niet te willen verplaatsen van de gebruikelijk zaterdagavond programmering. Liever heeft het dat de evenementen in het buitenland dan vroeg in de morgen of heel laat in de avond worden gehouden. Gek is dit echter niet aangezien prime time in Noord Amerika waarschijnlijk het meeste geld opbrengt met de pay-per-view methode.

Na de eerste drie maanden van dit jaar zullen er al 5 internationale shows gehouden zijn; Brazilië, Japan, Australië, Zweden en Canada. Verder verwacht Zelaznik nog zeven of acht internationale shows. In juni keert de UFC terug naar Brazilië, niet alleen voor de finale van The Ultimate Fighter: Brazil maar tevens voor een groot evenement met coaches Vitor Belfort vs. Wanderlei Silva en wellicht een rematch tussen Anderson Silva en Chael Sonnen, als deze laatste later deze maand wint van Mark Munoz tijdens UFC on FOX 2.

Andere landen/regio’s waar de UFC zich op richt zijn: Mexico, Italië, Frankrijk, Oost-Europa en China (Hongkong, Macau en Singapore).

3 COMMENTS