Herb Dean: Arm-in Guillotine

2
661

Een maand lang geen UFC evenement… Een straf voor elke MMA fan. Het gaat zelfs zo ver dat ik vanochtend Justin Bieber op de frontpage zette. Mijn oprechte excuses hiervoor en om het goed te maken heb ik een coole techniekvideo van de bekende MMA scheids Herb Dean gevonden bij onze Amerikaanse collega’s van Sherdog.com.

2 COMMENTS

  1. Opzich vindt ik het niet erg dat er een maandje wat minder MMA is, nu kan ik even alles laten bezinken wat er de laatste weken in een sneltrein tempo voorbij is gekomen.

    Maargoed ik heb zelf niet heel veel verstand van de techniek in MMA, maar mijn vraag is: waarom doet niet iedereen een guillotine ala Cody McKenzie? Dus niet een arm-in maar je arm alleen om het hoofd. Als je alleen al naar zijn record kijkt, kan je al bijna concluderen dat zijn guillotine zeer goed is.

    • Voor elke situatie is er weer een andere techniek ideaal. Soms als je alleen om het hoofd probeert te pakken verlies je de controle en glipt de ander er uit. Daarnaast is het afhankelijk van wat voor lichaamstype je hebt, hoe lenig je bent, hoe sterk etc etc welke technieken voor jou het beste werken. Daarom is het altijd zoeken naar de beste techniek voor de situatie in jouw geval. Overigens is de beste guillotine man die ik ken, Marcelo Garcia. Als je niet weet wat ik bedoel, zoek maar eens op zijn naam + guillotine op youtube.