Henderson en Sakuraba doen grappling match in oktober

0
436
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Dan Henderson keert weer terug in de ring. Niet voor een MMA-partij, maar voor een grappling match met een andere MMA-legende in Kazushi Sakuraba. Dit vindt plaats op 15 oktober op een evenement van RIZIN in het Japanse Fukuoka.

De partij werd aangekondigd tijdens het RIZIN-evenement van zondag in Saitama, wat in het teken stond van de eerste ronde van het RIZIN Fighting World Grand Prix. In de ring maakte The Gracie Hunter het duel officieel met een selfie, waarop hij met zijn aanstaande tegenstander poseert.

De 46-jarige Henderson borg in oktober zijn handschoenen op na zijn laatste gevecht op UFC 204. Toen verloor hij de rematch met Michael Bisping om de UFC-middengewichttitel in een gelijkopgaand gevecht. Afgelopen december verloor Hendo een grappling match van Jon Jones op Submission Underground 2, die hem liet afkloppen met een arm-triangle choke.

Sakuraba (48) werd drie weken geleden International Fight Week opgenomen in de UFC Hall of Fame. Op 29 december 2015 vocht de legendarische Japanner voor het laatst tegen Shinya Aoki, wat hij verloor via TKO in ronde een. Dit was ook op een evenement van RIZIN.

Op RIZIN FF 1 in april 2016 deed Sakuraba nog een grappling match. Toen vocht hij met een partner, Hideo Tokoro, tegen Wanderlei Silva en Kiyoshi Tamura. Dit eindigde na vijftien minuten in een remise.

Hoewel beide vechters jarenlang naam maakten in dezelfde gewichtsklasse bij PRIDE, vochten ze nooit tegen elkaar.