Hector Lombard vs. Yushin Okami op UFC on Fuel TV 8 in Japan

4
525

“Thunder” ontmoet “Lighting” in Japan. UFC middleweights Hector Lombard en Yushin Okami zullen het op 2 maart tegen elkaar opnemen in de Saitama Super Arena in Saitama. De middleweights wonnen beide hun gevecht in december en hebben al snel de volgende tegenstander om op voor te bereiden gehoord.

Lombard won in Australië van BJJ specialist Rousimar Palhares via knockout in de eerste ronde op UFC on FX 6. Daarvoor verloor hij een close split decision van Tim Boetsch in zijn UFC debuut op UFC 149. Lombard won zijn 25 gevechten ervoor met overtuiging en zijn UFC debuut was er dan ook een om naar uit te kijken, maar liep met een sisser af.

Okami werkt zich hard terug naar de top van de middleweight rankings. De Japanner verloor op UFC 134 van Anderson Silva, waarna hij in zijn thuisland verloor van Tim Boetsch via knockout. Alles leek onder controle en stond duidelijk twee ronde voor. Boetsch zorgde er uiteindelijk met een paar rake uppercuts voor dat zijn eerste gevecht in Japan sinds 2006 teleurstellend afliep. Sindsdien won hij twee gevechten op een rij: tegen Buddy Roberts op UFC 150 en Alan Belcher op UFC 155.

De main event zal een gevecht zijn tussen Wanderlei Silva en Brian Stann op light heavyweight. De co-main event zal gaan tussen Stefan Struve en Mark Hunt. Met dit gevecht erbij lijkt er, nog, een mooie card uit te komen:

Wanderlei Silva vs. Brian Stann
Mark Hunt vs. Stefan Struve
Hector Lombard vs. Yushin Okami
Takanori Gomi vs. Diego Sanchez
Siyar Bahadurzada vs. Dong Hyun Kim
Mizuto Hirota vs. Rani Yahya
Riki Fukuda vs. Brad Tavares
Bryan Caraway vs. Takeya Mizugaki
Cristiano Marcello vs. Kazuki Tokudome
Alex Caceres vs. Kyung Ho Kang
Marcelo Guimaraes vs. Hyun Gyu Lim

4 COMMENTS

 1. Mooi event! Damn!

  Ik zie veel KO komen. Wel mooi om Bahadurzada weer in actie te zien na zijn gruwelijke mooie overwinning.

  Verder denk ik dat ze Lombard op deze card hebben gezet, met de verwachting dat hij wint van Okami. Ik heb het vermoeden dat hij een back-up is voorals Bisping niet van Belfort wint. Er blijf anders weinig keus over voor Anderson Silva.

  P.S. Ik denk overigens dat Michael Bisping wint van Vitor Belfort via decision, heb hem altijd een gooie vechter gevonden en hij had in mijn ogen al eerder wel een titleshot moeten krijgen, ik vond zelfs dat hij van Sonnen had gewonnen.

 2. Lombard vs Okami zal een mooie pot worden. (Hector Lombard wint met Ko)

  @ Capser: Ik verwacht dat Bisping wel gaat winnen van Belfort, (Tko ofzo)
  En neem aan dat Bisping dan Ei-De-Lijk zijn title fight kan krijgen.

  Bisping is wel de eerste persoon waar ik aan zou denken als iemand zou vragen:
  Wie kan er van Silva winnen.