UFC gaat op 14 december terug naar Australië met UFC on FX 6

0
582

De UFC zal in December de winter in het noordelijk halfrond even ontwijken door op 14 december weer in Australië terug te komen. Hierbij zullen uiteraard ook een paar plaatselijke favorieten in actie komen. Ook zullen de finale van “The Smashes” te zien zijn op de card.

Het eerste gevecht dat bekend gemaakt is zal gaan tussen twee van de sterkere middleweights. Plaatselijke favoriet Hector Lombard zal het gaan opnemen tegen submission expert Rousimar Palhares. Lombard is een geboren Cubaan, maar komt sinds 2006 uit voor Australië. “Lightning” nam het in zijn UFC debuut op tegen Tim Boetsch. Deze verloor hij teleurstellend via split-decision en droeg hiermee bij aan de saaie UFC 149 card in Calgary. Tegenstander Palhares zal voor het eerst sinds mei weer de octagon instappen. “Toquinho” nam het voor het laatst in de UFC op tegen Alan Belcher. Belcher ontweek hierbij alle submission pogingen van Palhares en eindigde het gevecht via TKO. Palhares zou op UFC 150 terugkomen tegen Yushin Okami, maar moest hiervoor afmelden doordat een blessure roet in het eten gooide.

“The Smashes” zullen op UFC on FX 6 worden afgesloten met de finales van het programma. Ook coaches George Sotiropoulos en Ross Pearson zullen het in een nog nader genoemde plaats opnemen. Ross Pearson zal hiervoor terugkeren naar lightweight na twee gevechten in de featherweight division. Hierbij won hij van Junior Assunção, maar werd knockout geslagen door Cub Swanson. Sotiropoulos zal voor het eerst sinds juli van vorig jaar weer in de octagon vechten. Op UFC 132 vocht de Aussie voor het laatst, toen tegen Rafael dos Anjos in een gevecht die in totaal een minuut zou duren. Dos Anjos sloeg Sotiropoulos snel knockout en sindsdien houdt blessureleed de TUF veteraan aan de kant.