Hans Stringer maakt UFC-debuut op UFC Fight Night 38

1
1138

Hans Stringer

Hans Stringer zal in een kleine maand zijn UFC-debuut maken. De 26-jarige Nederlander, die traint bij de Blackzilians in Florida, zal tegen de Braziliaan Francimar Barroso op UFC Fight Night 38, 23 maart in Natal, Brazilië. Dit heeft Dennis Krauweel bevestigd gemaakt tegenover Round1Network.

Stringer (21-5-3) is ongeslagen in zijn laatste zes gevechten en verloor voor het laatst in 2010. Sindsdien heeft hij vier gevechten gewonnen (waarvan drie via TKO) en zijn twee gevechten geresulteerd in een gelijkspel (o.a. tegen Bellator licht zwaargewicht kampioen Attila Vegh). Zijn laatste gevecht was op 26 oktober tijdens WSOF 6 tegen Francisco France. Dit gevecht eindigde ook in een gelijkspel.

Tegenstander Barroso is momenteel 1-0 in de UFC na een overwinning op Ednaldo Oliveira op UFC 163 in augustus. Dit gevecht nam “Bodao” aan op korte termijn en won hij unanieme beslissing. Hiermee is de vechter van Nova Uniao 4-0 in zijn laatste vier gevechten. Stringer vs. Barroso maakt de card voor UFC Fight Night 38: Shogun vs. Henderson 2 compleet met twaalf gevechten:

Maurício Rua vs. Dan Henderson
Cezar Ferreira vs. C.B. Dollaway

Leonardo Santos vs. Norman Parke
Fabio Maldonado vs. Gian Villante

Rony Jason vs. Steven Siler
Gleison Tibau vs. Mairbek Taisumov

Ronny Markes vs. Thiago Santos
Jussier Formiga vs. Scott Jorgensen

Thiago Perpetuo vs. Kenny Robertson
Diego Brandao vs. Will Chope

Noad Lahat vs. Godofredo Castro
Francimar Barroso vs. Hans Stringer

1 COMMENT