Gustafsson vs. Nogueira, Guillard vs. Pearson 2 op 8 maart in Londen

0
725

Alexander Gustafsson 3

Alexander Gustafsson en Antonio Rogerio Nogueira zullen het op 8 maart 2014 in de O2 Arena in Londen tegen elkaar gaan opnemen, aldus UFC President Dana White. Ook zal op hetzelfde event de rematch tussen Melvin Guillard en Ross Pearson plaatsvinden, aldus Gary Cook van de UFC. Dit hebben beide mannen bekend gemaakt op de post-fight persconferentie van UFC Fight Night 30.

Alexander Gustafsson kwam heel dichtbij de UFC Light Heavyweight Championship na een hard bevochten gevecht tegen kampioen Jon Jones in de main event van UFC 165. De beslissing van de jury ging naar Jones, dit tot grote onvrede van vele fans en andere vechters. Jones maakte kort na het gevecht bekend dat hij het tegen Glover Teixeira wilde opnemen, waarna de UFC hier mee akkoord ging. Hierdoor moest de Zweed nog een gevecht doen om de rematch te krijgen. Hierna werd wel bekend dat “The Mauler” een gevecht zou krijgen in Europa.

Zijn tegenstander zal Antonio Rogerio Nogueira worden. De Braziliaan won zijn laatste gevecht van Rashad Evans via decision op UFC 156, en is sindsdien vooral bezig met herstellen van blessures. Het gevecht ervoor won Nogueira van Tito Ortiz op UFC 140 via TKO. “Lil’ Nog” staat momenteel vijfde op de UFC Rankings, vier plekken onder Gustafsson. Op het event zullen zij in de main event gaan staan en krijgt Gustafsson met een overwinning een titelgevecht.

Nogueira en Gustafsson zouden al eerder een keer tegen elkaar vechten in Zweden, maar door een blessure aan Nogueira ging dat gevecht niet door en vocht de Zweed tegen Thiago Silva in de main event van UFC on FUEL TV 2. Dit was de grote ‘coming out party’ van “The Mauler” en bevestigde hij zich als contender in de UFC.

Oorspronkelijk was Daniel Cormier in de veronderstelling dat hij tegen Gustafsson zou gaan vechten. Dit heeft hij bekend gemaakt via Twitter. Cormier zal zijn volgende gevecht doen op light heavweight en lijkt ook dichtbij een titelgevecht te zitten.

Het event, dat nu nog zonder naam zit, zal ook het podium worden van Melvin Guillard vs. Ross Pearson 2. Het eerste deel vond plaats op UFC Fight Night 30 en eindigde in een No Contest door een illegale knie van Guillard. Pearson had toen zijn hand op het canvas, waardoor de knie illegaal werd, en kreeg een diepe snee in zijn voorhoofd waarvoor hij meer dan dertig hechtingen aan over heeft gehouden.

Op de persconferentie werd ook bekend dat de UFC rond september of oktober naar Lodz in Polen zal gaan, en dat er events in Dublin en Berlijn in april of mei gehouden zullen worden. Ook werd bekend dat er een event in Malmö gehouden gaat worden en dat Lyoto Machida het mogelijk tegen Vitor Belfort zal gaan opnemen.