Manuwa vs. Gustafsson nieuwe main event voor 8 maart in Londen

0
607

Jimi Manuwa 2

Jimi Manuwa zal het tegen Alexander Gustafsson opnemen in Londen. De UFC zal op 8 maart in de O2 Arena in de Engelse hoofdstad een, nog nader genoemd, evenement houden waarin deze twee light heavyweights in de main event zullen staan. Dit is vandaag bekend gemaakt op ‘UFC Behind the Octagon’ op BT Sports, de televisiezender die dient als de Engelse thuishaven van de UFC.

De vorige tegenstander van Gustafsson, Antonio Rogerio Nogueira, stond in de oorspronkelijk main event tegenover de Zweed, maar hij had zich, vijf dagen na de bekendmaking, afgemeld met een rugblessure. Hierna begon de speculatie over een nieuwe tegenstander voor een nieuwe opponent aangezien “The Mauler” op de card op de card bleef. Nu is dus duidelijk geworden dat het om Jimi Manuwa gaat.

Manuwa is 3-0 als vechter in de UFC met drie TKO’s. Tweemaal daarvan won hij doordat de dokter ingreep en eenmaal in zijn laatste gevecht door een blessure. Tegenstander Ryan Jimmo kwam verkeerd terecht op zijn linkerbeen en moest gelijk het gevecht staken. Manuwa is hierdoor 14-0 (13 knockouts/TKO’s, 1 submission) in zijn loopbaan als MMA-vechter, erg indrukwekkend vanwege het feit dat hij pas in 2007 met het beoefenen van martial arts. Dana White maakte na UFC Fight Night 30 bekend dat de volgende tegenstander van hoger niveau zou worden. In de huidige nummer 1 van de UFC Rankings kan er gesproken worden over een hoger niveau.

Een ander gevecht op de card zal de rematch tussen Melvin Guillard en Ross Pearson zijn. De twee lightweights vochten op 26 oktober tijdens UFC Fight Night 30 in Manchester voor het eerst tegen elkaar, maar dit gevecht eindigde vroeg in een No Contest door een snee op het voorhoofd van Pearson. Dit was het resultaat van een illegale knie van Guillard. Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt.