Gustafsson loopt snee op, vecht niet tegen Mousasi in Zweden

5
555

Een paar dagen voor het gevecht met Gegard Mousasi heeft Alexander Gustafsson moeten afzeggen voor UFC on FUEL TV 9. De lange Zweed heeft een snee opgelopen waardoor hij niet voor zijn thuispubliek kan vechten aankomende zaterdag. Hierdoor vecht Mousasi nu tegen Ilir Latifi, een trainingspartner van Gustafsson, in de nieuwe main event.

De geruchten gingen al een lange tijd rond op internet, waardoor het niet raar was als iemand uit het kamp van Gustafsson opeens ‘1 april!’ zou roepen. Maar de geruchten hielden aan en uiteindelijk heeft de Zweedse bond “The Mauler” niet goed gekeurd. De snee zou maar twee a drie hechtingen nodig, hebben waarna Gustafsson weer mag trainen. Volgens Ariel Helwani op UFC Tonight zou hij zijn uitgegleden tijdens het worstelen waardoor zijn gezicht tegen een kooi aankwam.

Mousasi gaat het nu opnemen tegen Ilir Latifi (Wie?). Latifi is een light heavyweight uit hetzelfde trainingskamp van Gustafsson in Zweden. “The Sledgehammer” heeft een record van 7-2 (met 1 No Contest) met drie overwinningen via submission en twee via knockout. Zijn laatste verliespartij leed hij tegen Bellator light heavyweight tournament seizoen 8 winnaar Emmanuel Newton. De Zweed heeft getraind met Rashad Evans en stond centraal in een mini-docu van Fightlife.

Wanderlei Silva en Tom Lawlor spraken ook nog over een gevecht met Mousasi, alleen Silva maakte er een 1 aprilgrap van en Lawlor is een middleweight, met een grote eetlust, die het tegen Kuiper gaat opnemen aankomende zaterdag.

5 COMMENTS

 1. Zeer grote teleurstelling voor elke UFC fan.
  Hopelijk crushed Mousasi deze jongen in een zeer brute fashion. Dat zou het nog een beetje goed maken.
  (want een close fight zou alleen maar de waarde van Mousasi doen dalen)

 2. Dit is ECHT balen! Een grote teleurstelling!

  Maar een geweldige kans voor Ilir Latifi.
  33-3 tegen 8-2… Ik weet echt niet wat ik hier van moet denken…

  Light Heavyweight is de gewichtsklassen waar (vind ik) de meeste vechters zitten die een title shot verdienen. Denk aan een Machida, Gustafsson, Handerson, Mousasi, Davids.

  Voor deze korte tijd zul je moeilijk een tegenstander kunnen vinden. Had dan het gevecht verplaatst…

 3. Als ze dat hadden gedaan was de hele EU opzet van de UFC verkloot, dan had het evenement namelijk gecanceld moeten worden ivm geen grote naam. Althans, geen grote naam dat een UFC event waardig is te dragen.

 4. Ik vind dit wel de minste card die er tot nu toe bekend is.

  Maar inderdaad, Ik ben blij dat het event in de EU wel doorgaat. Hopelijk wordt het nu toch nog een succes, voor eventueel vervolg.

 5. Ik vind de 1 april grap van Wanderlei ook niet zo leuk, één grap maken is een ding, maar laat het geen hele dag duren. (Hij had het gelijk moeten toegeven dat het een grapje was, nu laat je de hele dag mensen in een leugen denken die er best toe doet)

  Niemand wist wat er met Gustafsson precies was alleen dat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer mocht vechten en dan laat je Mousasi en zijn team de hele dag denken dat zijn tegenstander Wanderlei wordt als Gustafsson niet kon.