GSP vs. Nick Diaz superfight

23
426

De eerste UFC vs. Strikeforce superfight is een feit. Georges St. Pierre zal het op 29 oktober bij UFC 137 opnemen tegen de Strikeforce welterweight kampioen Nick Diaz. Via Twitter maakte Dana White dit grote nieuws benend. “U wanted it! U GOT IT!!!”, aldus de kale UFC baas. Hiermee komt een eind aan de bokscarrière van Diaz, die nog niet eens begonnen was.

Nu dit gevecht bevestigd is, is natuurlijk de kans op bijvorbeeld Alistair Overeem vs. Cain Velasquez een stuk groter. Of misschien Fedor Emelianenko vs. Jon Jones? Wat zijn fights die jullie willen zien? Laat het weten in de comments!

23 COMMENTS

 1. Ja overeeem tegen cain of JDS als hij van carwin en cain kan winnen maar dan zou het gevecht te lang op zich laten duren dus zou ik toch voor cain-overeem gaat alhoewel ik JDS echt zijn titleshot gun dus ja. Maar stel dat JDS gaat verliezen dan zou ik toch voor cain overeem gaan en niet voor cain-warwin

 2. Had zelf toch iets liever GSP – SILVA gezien, aangezien deze 2 echt aan elkaar gewaagd zijn, niet dat ik dit geen vette match vind, alleen zie ik het best gebeuren dat deze net zo eindigt als die tegen Shields, aangezien iedereen weet dat GSP niet mee zal willen gaan in de standup met Diaz.

  en over superfights…SILVA – SOUZA? MACHIDA – CUNG LEE? HENDO – JONES?
  OVEREEM – HARI 3? (ondanks dat dit waarschijnlijk geen mma fight wordt, ondanks dat dit was afgesproken, lijkt het me geweldig die 2 weer tegenover elkaar in de ring te zien!)

  • Vriend,
   Geloof mij Diaz is een BJJ black belt. Op zijn rug is hij ook heel gevaarlijk kijk zijn gogoplata win tegenover Gomi maar. Dit word iets heel anders dan GSP gewend is in de UFC, de UFC heeft geen 1 vechter met de stijl van Diaz.

 3. Ik denk niet dat mensen snel meer superfights moeten verwachten. De UFC kon niet veel anders doen dan deze fight regelen. De Welterweight division is helemaal gecleared door GSP. De enige obstakel in totale dominantie is Diaz nog, vandaar deze fight. Ik ben zeer benieuwd wat Dana gaat doen als GSP deze fight ook al wint. Dan is er echt niks meer voor hem over.

 4. leuk gevecht, ik zie Diaz eerder winnen van GSP als dat ik Shields dat zag doen. ze hadden Diaz veel eerder naar de UFC moet halen in mijn mening. (zouden ze hierna ook Diaz vs Mayhem doen?)

  • Mayhem vs Bisping staat geplanned voor 3 december.

   St. Pierre vs Diaz voor 29 oktober.

   dus ik denk dat iets van Maart Mayhem (als die wint van bisping) en Diaz (als hij verliest van GSP) zou nog heel erg goed kunnen vooral omdat ze er makkelijk een verkoop strategie aan kunnen hangen met die brawl die in Strikeforce gebeurde.

 5. ik wil fedor lesnar in elkaar zien stompen 🙂
  en overeem vs de toppers uit de ufc is ook heel tof carwin,JDS, velasques, lesnar
  gsp via diaz is wel een mooi affiche maar ben een beetje klaar met gsp
  hij wil een legende zijn etc dan moet je gewoon je gevechten eindigen
  tegen hardy en kosheck had hij echt wel kunnen finishen imo

  • Vind dat echt de reinste onzin die je daar zegt; om een legende te zijn moet je fights finishen? Mensen die dat zeggen zijn geen echte MMA fans, die willen gewoon knokpartijen zien.
   Tuurlijk, het zou fijn zijn als GSP een fight finished, maar van mij hoeft het niet per se. Dominantie is ook mooi om te zien. En als je van iedereen kunt winnen, ongeacht hoe, dan ben je in mijn ogen wel een legend.

   • hij heeft al 4gevechten niet gefinished
    20rondes domineren geen KO TKO of sub
    in 20rondes!!!! 100min 🙂
    en hij kon gewoon meer laten zien
    ik had het gevoel dat hij speelde op save met name tegen koscheck
    die kon maar uit een oog kijken!!
    en het hoeven heus niet alleen maar K.Os te zijn
    gsp is gewoon veels te gecalculeerd [lees saai]

 6. Helemaal mee eens, waar hij vroeger nog wel eens voor een KO, TKO of een submission ging, gaat hij nu alleen maar voor de punten, wat in het meeste geval een potje “dry humpen” wordt, zoals vele mma fans het omschrijven.
  Ik heb veel respect voor GSP als sportman en als persoonlijkheid, maar ik vind het tegenwoordig best saai om naar hem te kijken.
  Dan kijk ik liever naar andere regerende kampioenen als Silva en Diaz, die toch meer voor een mooi gevecht gaan, dan voor een “safe” overwinning.

  • Ik ben het ergens wel met jullie eens. Ik kan moeilijk ontkennen wat je schrijft over zijn laatste partijen. Maar waar ik bij GSP wel van kan genieten, is zijn controle over zijn tegenstander. Dat is technisch zo hoogstaand, daar moet je wel van houden als vechter, vind ik.

 7. helemaal mee eens,

  GSP moet veel meer risico’s gaan nemen. Ik bedoel je kunt wel gevechten winnen en een geweldige carriere opbouwen en technisch super goed vechten, maar dat is ook maar saai. Nee je kunt veel beter met dekking laag in het midden van de ring grote overhand rights gaan geven dat is veel beter.

 8. Ik ben niet echt een fan van GSP hij is wel snel en laat z’n tegenstander niet in de wedstrijd komen.. daar is hij een meester in.. maar hij is mij te defensief. met zulke skils moet hij ook makkelijk kunnen domineren als hij voor de uitschakeling gaat.

  Bekijk nu zijn wedstrijd tegen Dan “the outlaw”Hardy.. echt respect voor hem zoals hij uit die kamora kwam (3 keer).. hij liet echt z’n hart zien.. en dat vindt ik mooi en zo win je het publiek voor je.. niet door alleen te verdedigen en met een jab de tegenaanval counteren. wat ik dan wel weer een vette move vindt, is z’n supermanpunch..

  Groet’n