GSP in Grappling partijen

4
683


Georges St Pierre heeft een andere manier van trainen voor MMA dan wat de meeste mensen denken. Hij traint mee met de beste BJJers, de beste worstelaars en de beste strikers. Dan combineert hij zelf deze lessen in het totale spelletje MMA. Dit is opvallend te noemen, want veel andere trainen MMA op zichzelf staand of in ieder geval de losse onderdelen alleen met andere MMAers ipv de besten van de losse onderdelen. Dat zodoende GSP een potje kan grapplen is dan ook geen verassing te noemen.

In het eerste filmpje dat uit 2005 stamt, neemt hij het op tegen Mike Nomikos, een canadeze judoka. die bovendien een MMA wedstrijd tegen niemand minder dan Shonie Carter heeft gedraaid.

Daarnaast heeft GSP eens meegedaan aan de ADCC, het meest bekende grapplingtoernooi ter wereld. Hij was hier iets minder succesvol, maar staat hierbij dan ook gelijk tegen Leo Santos een meervoudig wereldkampioen BJJ.

Als getuige van GSP’s skills op de grond vind ik toch wel zijn instructies. Ik vind ze helder en to the point. Van het volgende video’tje heb ik een hoop opgestoken, het was mijn eerste contact met de zogenaamde Z-mount. Een van mijn favoriete manieren van het opzetten van een armbar.

4 COMMENTS