Greg Hardy maakt 19 januari zijn UFC-debuut

0
594
Foto: YouTube

De entree van de controversiële Greg Hardy in de UFC heeft een datum. Op het eerste UFC-evenement op ESPN+ vecht de voormalig NFL-speler tegen Allen Crowder, aldus Brett Okamoto van ESPN. UFC-president Dana White vertelt aan Okamoto dat het gevecht bijna rond is voor 19 januari 2019 in New York.

Hardy (30) won drie profgevechten en drie amateurgevechten, allemaal via knock-out in minder dan honderd seconden. De voormalig Dallas Cowboys-speler maakte zijn profdebuut op 9 juni in een aflevering van Dana White’s Tuesday Night Contender Series, waarin Austen Lane snel uitschakelde.

Na die partij tekende hij een ontwikkelingscontract bij de UFC, waardoor hij ervaring mocht opdoen buiten de UFC en elk moment opgeroepen kon worden om zijn debuut in ‘s werelds grootste MMA-organisatie. Dat moment is nu aangebroken.

Helemaal brandschoon is het imago van Hardy niet. De Amerikaan kwam in mei 2014 in aanraking met de wet toen hij gearresteerd werd voor het aanvallen van zijn ex-vriendin. Hiervoor werd hij schuldig bevonden, maar toen hij in beroep ging en het slachtoffer niet kwam opdagen om te getuigen, werden de aanklachten ingetrokken.

Hardy speelt sinds 2015 niet meer in de NFL en in september 2016 werd hij in Dallas nog opgepakt voor cocaïnebezit.

Tegenstander Crowder kwam ook via Dana White’s Tuesday Night Contender Series in de UFC. Pretty Boy won op 29 augustus 2017 van Don’Tale Mayes, waarna hij op UFC 218 mocht debuteren tegen Justin Willis. Dit verliep niet zoals plan: Willis sloeg hem in een halve ronde knock-out.

Rachael Ostovich
Hardy’s debuut komt hiermee op hetzelfde evenement waarop Rachael Ostovich vecht tegen Paige VanZant. Ostovich kwam recent in aanraking met huiselijk geweld als slachtoffer: in de nacht van zaterdag 17 november op zondag 18 november belandde de Hawaiiaanse in het ziekenhuis met een gebroken jukbeen toen ze door een man aangevallen was.

De hoofdverdachte in deze zaak is haar man en vader van haar dochter: Arnold Berdon. De 27-jarige MMA-vechter wordt verdacht van mishandeling en moet zich deze maand verantwoorden voor de rechter.

Ostovich kon in eerste instantie niet vechten door haar verwondingen, maar kreeg afgelopen week alsnog groen licht om begin volgende jaar de kooi in te stappen dankzij een second opinion.

Sinds het incident heeft Ostovich op social media uitgesproken dat ze zich hard wil maken voor de slachtoffers van huiselijk geweld.