Greco-Roman Wrestling

3
996

Eén van de stijlen die ik persoonlijk het allervetst vind in MMA is Greco-Roman wrestling. Iemand die een tegenstander op de schouder tilt en deze genadeloos naar de grond slamt.. in MMA kan ik er geen genoeg van krijgen. Sterker nog ik zou er wel meer van willen zien. Greco-Roman wrestling is een stijl die sinds 1896 tijdens de olympische zomer spelen wordt gehouden. In MMA vind je naast Greco Roman wrestling ook Freestyle wrestling en het grote verschil tussen beide stijlen is dat je bij Greco-Roman geen grepen onder de middel mag uitvoeren. Het doel van Greco-Roman wrestling is te winnen door wat ze noemen de ‘Fall’. De Fall (ook wel ‘Pin’ genoemd) gebeurd wanneer een worstelaar de beide schouders van zijn tegenstander tegelijk op de mat heeft gedrukt voor een bepaalde periode. Wordt dit niet behaald dan is het ‘In the hands of the judges’.

Enkele MMA vechters die Greco-Roman wrestling in hun skillset hebben zijn: Randy Couture, Dan Henderson, Jon Jones en natuurlijk Dan ‘The Beast’ Severn!

Hieronder vind je een filmpje met pure Greco Roman actie! Enjoy.

http://youtu.be/lJu4haeubRo

Hoe vet is het om een grounded opponent opnieuw op te tillen en neer te smijten? Niet heel logisch in MMA uiteraard, maar HOE VET?

3 COMMENTS

  1. Allereerst wil ik even kwijt dat wat ik hier ga vertellen puur een persoonlijke mening is, ik heb respect en waardering voor alle (vecht) disciplines

    Ik heb niks tegen worstel technieken, ze zijn heel belangrijk in MMA en zie ze graag uitgevoerd worden. Wat ik echter zo jammer vind aan worstelaars is dat ze het echte gevecht uit de weg gaan wanneer ze weten dat hun tegenstander beter in het staande gevecht is. Een worstelaar zal zijn tegenstander naar de grond werken, een zeer slimme en logische zet, vervolgens probeert hij de dominante positie te behouden, ook een logische zet voor de worstelaar. Hij zal af en toe uithalen met een stoot, elleboog of knie om te voorkomen dat ze overeind worden gehaald en daar gaat het vaak mis. Wanneer dit als tactiek de enige manier is zal de worstelaar op deze manier proberen punten binnen te halen voor een decision.

    Persoonlijk zie ik graag een combinatie tussen staand en grond gevechten en als dit 2 complete vechters zijn dan belooft het vuurwerk te worden, maar helaas ik zie veel worstelaars die geen submissies proberen of een leuk staande partij weten uit te houden.

    Het hoort er allemaal bij en gaandeweg komt het vaak wel goed met een vechter, maar er zitten toch soms doodsaaie wedstrijden tussen bij de UFC, terwijl dat tijdens Pride een stuk mooier en veelzijdiger was.

    Maar leuk filmpje verder